TVØstfold holder koken til tross for korona

TV Østfold fortsetter ufortrødent å formidle kultur ut til fylkets beboere til tross for koronaviruset. Nå inviterer de kulturaktører til å ta kontakt med kanalen for å gjøre opptak av kultur som folk kan nyte i egen stue.

TV Østfold sender ofte lokale kulturarrangementer på sin kanal, og kanalen vil gjerne minne folk der ute om at de fortsatt er her til tross for virus og lockdown over hele fjøla. Store og små artister oppfordres til å formidle sin kunst via kanalen.

-Vi har alltid hatt som mål å formidle kultur, musikk og underholdning på kanalen, forteller Kjetil Aabø i TV Østfold. Noen har gjennom årene benyttet seg av denne muligheten, men det er massevis av arrangører som ikke har gjort det. Siden myndighetene har pålagt alle å innstille sine arrangementer, tenkte vi at vi kan jo repetere denne muligheten for alle.

Fire band har allerede tatt kontakt for konsertopptak, og det første opptaket er allerede unnagjort.

-Tilbudet er en enkel 4-5 kameraproduksjon, forteller Kjetil, gjerne sendt direkte på Facebook. Vi gjør også opptak og sender det på TV Østfold litt senere. Vi bruker et lokale i Halden til dette formålet.

Kjetil oppfordrer artister av alle slag til å ta kontakt.

-Vi har ingen begrensinger, sier han, så her er det bare å komme. Men ingen kor, da det bryter reglene til myndighetene! Det  ikke ha noe med musikk å gjøre heller. Gjerne opplesing fra en bok, lese et dikt, avholde en spørrekonkurranse også videre.

Koronaviruset har lagt en demper på tingenes tilstand over hele landet, og TV Østfold er intet unntak.

– Vi må begrense oss med invitasjoner og lage opptak der det kan være mange folk, sier Kjetil. Økonomisk har det allerede påvirket oss, da flere betalte oppdrag er avlyst. Flere av våre medarbeidere sitter inne i huset sitt og kan ikke gjøre noe, men det går jo over. Vi følger alle pressekonferanser i Halden og fra Statsministerens kontor med direktesending. I tillegg opplyser vi om andre viktige saker i forbindelse med viruset på vår nettavis. Heldigvis er ingen av medarbeiderne berørt med karantenetid, men det kan jo komme raskere enn vi vet i dag.

Sitter du på noe musikk eller annen kunst du gjerne vil fremføre for fylkets beboere? Ta kontakt med TV Østfold da vel!

– Vi ønsker å glede alle med dette tiltaket, sier Kjetil, alle kan komme på TV. Vi har i dag rundt 120 000 potensielle seere og i nær fremtid når vi oppmot 1 million potensielle seere, pluss at alt alt sendes på nett-tv. Så har du internett, kan du se TV Østfold. Jeg vil samtidig invitere flere til å delta på kanalen. Her er det nok å finne på. Så ta gjerne kontakt.

Her finner du TVØstfold på Facebook, og her finner du dem på nett.

 

 

Kommentarer

kommentarer