Holder gratiskurs i bruk av apper

Mange synes appenes verden er et vanskelig sted, og våger kanskje ikke å laste ned eller teste ut appene som finnes der ute. Men mange apper kan være veldig fine å ha og praktiske hjelpemidler som letter hverdagen. Nå kan du bli med på gratis introkurs i apper på Halden bibliotek. 

Hver uke sitter IKT-lærling Alexander og hjelper folk med IT-relaterte problemer i voksenavdelingen på Halden bibliotek. Folk kommer til ham og får hjelp til alt som har med mobil og data å gjøre. Nå skal Aleksander kurse haldenserne i bruk av apper.

-Det er et behov for dette, det har vi sett, forteller bibliotekar ved Halden bibliotek, Hedvig Grønlund Moen. Mange vet om apper og har hørt om dem, men de vet ikke helt hvor de skal begynne.

Det er mange som kommer til Alexander og spør om apper. Så mange at han tenkte at et kurs er nødvendig.

-Det er mange apper som er fine hjelpemidler i hverdagen, sier Alexander. Transport-appen Entur er for eksempel veldig praktisk, forteller Aleksander, det er en applikasjon som hjelper deg å finne den beste ruta med buss eller tog ut fra hvor du står.

Kursdagene er som følger:

Kurs i bruk av kommunale apper:

19. februar, 27. februar, 12. mars og 20. mars

Her får man innføring i Halden kommunes app, bibliotek-appen og Min Renovasjon-appen.

Kurs i bruk av transport-apper:

20. februar, 5. mars, 13. mars og 26. mars

Her får man innføring i bruk av apper som ØstfoldBillett, NSB-appen og Entur.

Kurs i bruk av verktøy-apper:

26. februar, 6. mars, 19. mars og 27.mars.

Eksempler på verktøy-apper er Vipps, Google kart og kalender-apper.

Alle kursene begynner klokken 11, og vil vare en times tid. På kursene kobler Alexander mobilen sin til en projektor, sånn at alle kan få se når han går gjennom appene.

Kjenner du noen som kunne trengt et app-kurs, eller kunne du trengt det selv? Ta kontakt for å melde deg på kurset da vel! Det er gratis, men Alexander vil helst ha kontroll på hvor mange som kommer-

For å melde deg på kurset, send mail til Alexander følgende email-adresse: alexander.samuelsen-manso@halden.kommune.no.

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer