Hjelper mange familier i påsken

De aller fleste forbinder påsken med påskeegg, ferieturer, kakao i solveggen og fine familieopplevelser. Men for noen er påsken en utfordring siden hverdagen stort sett består at tom lommebok og tomt kjøleskap. Hjelperne i organisasjonen Hjelp oss å hjelpe forteller at det er mange haldensere som søker om hjelp til å få noen fine påskedager. 

Organisasjonen Hjelp oss å hjelpe har en aktiv gruppe med østfoldinger som står på hele året for å samle inn klær, mat og ting til de som trenger det. Mottagerne er helt vanlige innbyggere som sliter med å få endene til å møtes og det er veldig ofte barn involvert. Nå som påsken nærmer seg merker de at pågangen er litt ekstra stor.
– Med påsken kommer mange fridager for både barn og voksne. Fridager som skal fylles med kos og hygge i hjemmene. Dette er dager som mange ser frem til, men samtidig er det veldig mange som ikke vet hvordan de skal klare dette. De sitter med tomme skap og kjøleskap, de har ikke noe ekstra godt til påskeegget, de har kanskje så vidt litt brød til frokost, forteller Veronica som er en av dem som har ansvaret i Halden. I løpet av en måned hjelper de som regel 5-10 familier, men i påsken er tallet høyere.
– Vi kommer nok opp i omtrent 20-25 familier. Det er alltid behov for mat, og i tillegg etterlyser vi klær ved behov.

Folk som ønsker å bidra til at disse familiene kan få en hyggelig påske kan følge med på Hjelp oss å hjelpe sin facebookside der de legger ut hva det er behov for.
– Vi trenger egentlig alt som kan gjøre påsken koselig for en familie. Det er for eksempel påskegodt, middager, drikke også videre, forklarer Veronica. På Rema 1000 Risum har de satt opp en handlevogn der handlende kan handle med litt ekstra som de legger i vognen. Det er en kjærkommen hjelp for innsamlingen.
– Hvis det er flere butikkdrivere i Halden som vil ha en vogn stående hos seg så si gjerne ifra, for det gir oss viktige bidrag. Det hender også at næringslivet sponser oss med noe, vi har for eksempel fått ti fylte påskeegg fra Nille. Det er supert.

Vil du vite mer om Hjelp oss å hjelpe så finner du facebooksiden deres her. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer