Historier fra rettsaken mot Eirik Jensen

Er du en av dem som fulgte med på rettsaken mot Eirik Jensen denne våren? Forfatter og journalist Torgrim Eggen satt i rettsal 250 gjennom hele rettsaken, og han kommer til Fredrikstad Litteraturhus den 24. oktober for å fortelle fra innsiden av rettsalen.

Den pensjonerte politimannen Eirik Jensen ble dømt til 21 års fengsel for medvirkning til innførsel av narkotika, grov korrupsjon og brudd på våpenloven. Rettsaken i Oslo tingrett pågikk i flere måneder, og det var knyttet svært stor spenning til dommen som falt den 18. september. Gjermund Cappelen ble idømt 15 års fengsel. Både Cappelen og Jensen har tatt betenkningstid på hvorvidt de vil anke eller ikke.

Forfatter og journalist Torgrim Eggen satt selv i rettsal 250 og fulgte saken på nært hold, interessert i saken men også i rettsprosessen mer generelt. Tilstedeværelsen hans resulterte i en bok han har valgt å kalle Forbindelsen. Boken tar for seg den norske rettstaten, sett gjennom rettsaken mot Eirik Jensen.

Journalist og forfatter Torgrim Eggen har fulgt rettsaken mot Eirik Jensen på nært hold.

Forbindelsen tar opp temaet med de ulike politikulturene på Grønland Politihus, om hvordan samarbeidet mellom gutta på gata og de som sitter på kontoret ikke alltid er optimalt. Eirik Jensen var en ekte gatepurk, kjent for sine uortodokse metoder og respektert av kollegene på gata. På politihuset var imidlertid Jensen til tider uglesett, og det skapte friksjon at han ikke alltid forholdt seg til regelverket og rapporteringsregimet på huset. Mange spør seg fremdeles, akkurat som NRK i sin podcast om rettsaken; Er Eirik Jensen purk eller skurk?

Tirsdag 24. oktober klokken 19. kommer Torgrim Eggen til Litteraturhuset Fredrikstad for å snakke om den nye boka, og om rettsaken slik han opplevde den.

Torgrim Eggen har skrevet en rekke kritikerroste romaner, og høstet særskilt gode kritikker for sin politisk satire Trynefaktoren, som ble utgitt i 2003. Andre lovpriste romaner fra forfatteren er byportrettene Berlin (2013) og Manhattan (2007).

Inngangsprisen er 120,-

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer