Hilde Louise Asbjørnsen til Bryggerhuset

Onsdag 6. november kommer selveste jazzdiva Hilde Louise Asbjørnsen til Bryggerhuset Syd for å spille fra sin siste plate Red Lips, Knuckles and Bones.

Jazzsanger, låtskriver, komiker, skuespiller og musikal- og kabaretartist Hilde Louise Asbjørnsen har levd av å stå på scenen i 17 år. 11 album har det blitt i den bredere jazz-sjangeren, i tillegg til at Hilde Louise har spilt og skrevet både teater og kabaret. Hun har ingen planer om å slutte med noe av det.

-Det å skrive tekster og melodier og fremføre dem for et levende publikum, få dem til å le, trampe takten, kanskje gråte en skvett, gjør meg lykkelig, forteller Hilde Louise til KanDusi. Alt jeg kan har jeg lært på scenen og på veien som utøvende. Det har vært en tøff og fruktbar skole.

Mange husker kanskje Hilde Louise fra suksessduoen Asbjørnsen og Joh. tidlig på 2000-tallet, der hun og makker Lene Kongsvik fikk oss til å le med sin vanvittige satire både på scene, radio og TV.

-Jeg har også gjort flere store musikaler de siste årene, forteller Hilde Louise, jeg har spilt Roxie i Chicago og Konferansieren i Cabaret og spilt min egen solo-musikal «The Lulu Show» i inn og utland. Men det å reise rundt med musikken og et sjukt bra band som jeg gjør nå, slår det meste. Det koster mer både fysisk og psykisk, men det gir meg også mer tilbake.

Hilde Louise er jazzdiva i ordets rette forstand. Foto: Anna Julia Granberg.

Groovy, om jeg tør si det selv

Hilde Louises første album kom i 2004, og siden har det kommet hele 10 album fra jazzdivaen. Til kritikernes store begeistring. I mai kom Red Lips, Knuckles and Bones. Også dette albumet vakte begeistring blant kritikerne, og ikke bare her til lands. Hilde Louise er et jazznavn utaskjærs også.

Red Lips, Knuckles and Bones er kanskje det albumet som flørter mest med pop’en, forteller Hilde Louise. Selv om det absolutt er jazz og rhythm ’n blues i bånn. Det er veldig groovy, om jeg tør si det selv. I tillegg er det nok det første albumet der jeg har skrevet tekster med et mer politisk innhold. Låten «Red Lips» er en våpendragerlåt som heier på det feminine som en styrke og en helt egen kraft. Min fantastiske gitarist, Svein Erik Martinsen, synger den i duett med meg på den, og det synes jeg er et fint statement.

Albumet ble spilt inn i Haldens egne Athletic Sound.

-Jeg elsker Halden og Athletic Sound! sier Hilde Louise. Hele stemningen i byen, gatene rundt studio og inne bak veggene var utrolig inspirerende for meg. Teksten til låten «The Man Had A Gun» skrev jeg i sin helhet ved respatex-bodet på kjøkkenet i Athletic kvelden før bandet kom. Man skal ikke se bort i fra at jeg må tilbake dit og spille inn mer..

Hør Red Lips, Knuckles and Bones på Spotify: 

På Bryggerhuset har Hilde Louise Orchestra planer om å levere en stemningsfull konsert med både humor og melankoli, en liten flukt fra hverdagen. Litt Berlin, litt Paris og litt Ville Vesten.

-Og jeg kan love dere fete soloer på både gitar, tangenter, kontrabass og trommer, sier Hilde Louise. Jeg har med meg et stjernelag av musikere, som jeg har jobbet med i mange år nå: Anders Aarum på tangenter, Jens Fossum på kontrabass, Svein Erik Martinsen på gitar og Hermund Nygård på trommer.

Hilde Louise Asbjørnsen altså dere, HUN kommer faktisk HIT! Onsdag 6. november, på Bryggerhuset Syd klokka 20. Vær der, eller vær en firkant. Billetter kan du finne her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer