Heidi satset på drømmen sin

Noen syns det er gøy å bake en kake til spesielle anledninger. Andre strekker interessen for kaker enda lenger og gjør det til en jobb. Heidi Haukenes Karud er i den siste kategorien og de siste årene er det mange haldensere som har stiftet bekjentskap med hennes fantastiske kaker. 

For noen år siden inntok den amerikanske trenden med pynting av kaker norske kakebord. Det holdt ikke lenger med enkle roser og kruseduller fra sprøyteposer, nå skulle det være flotte dekorasjoner i alle regnbuens farger, spesielle bokstaver og eget design. Heidi har alltid vært interessert i å bake, men det var når hun skulle bake dåpskake til sin egen sønn at bakebasillen tok henne for fullt.
– Jeg jobbet som pedagogisk leder i 4 år før jeg i 2013 fikk en nydelig sønn. Da kjente jeg på hvor gjerne jeg ville få så mye tid med han som mulig. I mammapermisjonen fikk jeg tid til å bake litt, og da jeg prøvde meg på dåpskake til sønnen min var jeg bitt av bakebasillen, forteller hun.
– Jeg ville prøve å satse på drømmen min, leve av baking, få kunder og klare å skape drømmekaken de ønsket seg.

150425_dåpskake_olivia (1 of 6)

Utleiedelen i huset ble kjøkkenet
Nå kan hun se tilbake på hektiske år der det har skjedd mye og hun har lært mye.
– Jeg har alltid vært interessert i mat, kosthold og elsket å bake. Helt fra jeg var liten har jeg  elsket å stå på kjøkken med bakebollen. Det å bake til noen, glede andre med kaker, var noe som tidlig ble min store interesse. Jeg testet ut oppskrifter, gjorde dem om til mine og bakte til alle anledninger det passet seg. Den dag i dag finner du meg ofte sittende med nesen i et blad med spennende oppskrifter, sier Heidi. Da hun og familien hennes flyttet inn i nytt hus med utleiedel i 2015 bestemte hun seg for å satse for fullt. Hun registrerte firma, utleiedelen ble omgjort til kjøkken og den er i dag basen for hennes bakevirksomhet.
– Jeg baker hver uke og omtrent hver helg. Det kommer bestillinger fra både gamle og nye kunder som er fra Østfold, Akerhus og Oslo. Det er kjempemoro, foreller hun entusiastisk. Noen uker og helger er mer populære enn andre, så det hender at hun har full bestillingsbok.
– Jeg syns det er fælt å si nei, men jeg må bare innse at jeg har bare to armer og kan ikke ta på meg mer enn jeg klarer. Alt skal være ferskt, så det er en grense for hvor mye en person kan klare når man skal levere kvalitet.

Hun er i tenkeboksen på å utvide virksomheten.
– Jeg tenker ofte på det å kunne få noen ansatte og å drive større. Det virker som det absolutt er marked for det. Det kan være min neste drøm kanskje?



Deler gjerne tips

Det er mange som gjerne skulle hatt kreativiteten, smakssansen og perfeksjonismen som Heidi har. Hun er nøyaktig og dedikert til jobben hun gjør. Samtidig vil hun gjerne inspirere andre til å finne bakegleden og deler gjerne tips og triks.
– Det første tipset mitt, og det viktigste, er å lese gjennom hele oppskriften før du begynner å bake, forklarer hun. Så anbefaler hun at du bruker romtempererte ingredienser.
– Til slutt vil jeg gjerne oppfordre folk til å smake på det de lager. Mange gjør det når de lager middag, men det bør være like naturlig når man baker kaker.

Heidi baker til alle slags anledninger – bursdag, begravelse, bryllup, dåp, konfirmasjon, babyshower, firmafester, høytider.
– Men min personlig favoritt er nok bryllup og dåp, der alt skal være lekkert, elegant eller babysøtt. Jeg elsker å sitte med roser og detaljer på pynten, og håper det kommer frem i kakene mine, sier hun.
– Det er en stor ære å få bake hovedkaken til kundene mine, og jeg lever lenge på smilene, klemmene og tilbakemeldingene jeg får ved levering!

Vil du vite mer om Heidis kaker finner du hjemmesiden hennes her.

Kommentarer

kommentarer