Havnevesenet skal ønske velkommen

Årets sommersesong er snart i gang for alvor, og Haldens gjestehavn er godt kjent og veldig populær blant båtturistene. I år er det Halden havnevesen som skal ta imot de som kommer sjøveien.  Tidligere var det Halden Turist. 

Mulighet for økte inntekter 
Fagleder for Havnevesenet, Torkel Varfjell, forteller at det er Havnevesenet som har ansvaret for gjestehavna og driften av den. Oppdraget med å være vertskap og håndtere gjestehavna fra midten av juni til og med august har tidligere Halden Turist hatt på vegne av Havnevesenet, men fra i år blir det endring.
– Det er i hovedsak på grunn av økonomi, det blir for dyrt å bruke turistkontoret. Vi ønsker å drifte gjestehavna selv og mener at da blir det bedre kontroll hele året, forteller Varfjell.
Når båtturistene legger til, har det vært basert på tillit at de har betalt for seg på automaten. Det har ikke vært noen kontroll av dette utenom sommersesongen, og her ser Varfjell at det er mulighet for økte inntekter ved at folk faktisk nå blir kontrollert og må betale.
– Både i påsken og pinsen har det vært mange båter innom gjestehavna. Ved at vi har oppfølgingen av dette direkte, får vi muligheten til å sjekke at folk betaler, sier Varfjell.

gjestehavna-6

Stengt turistkontor
Når Halden Turist tidligere har hatt oppdraget, har de også passet på å informere turistene om hva som skjer hvor i byen, fortelle om arrangementer og annet stort og smått. Varfjell er ikke bekymret for at den servicen skal forsvinne.
– Vi har dedikerte ansatte som skal ta seg av dette, og som kan informere turistene om det viktigste. I tillegg har vi brosjyrer og kart tilgjengelig for de som ønsker det, sier han.
Liv Lindskog, turistsjef hos Halden Turist, forteller at de har tatt kommunens argument om at det er av hensyn til økonomi at de ikke skal ha ansvaret for gjestehavna til orientering.
– Vi ser frem til et godt samarbeid med Havnevesenet om dette. Den direkte konsekvensen for vår del, er at turistkontoret i sentrum vil være stengt lørdager og søndager i sommer. Tidligere var det åpent siden vi driftet gjestehavna, forteller Lindskog.

Kommentarer

kommentarer