Har full oversikt

Tons of Rock dundrer videre på dag nummer to, sola skinner tidvis i festningen og folk koser seg. I kulissene jobber hundrevis av frivillige på spreng for at publikum skal oppleve en fantastisk festival. Det er kort oppsummert mye å holde styr på. 
Fra venstre: Ida Fredriksen, Cathrine A Lie, Helle Ebeltoft Nordbø, Kari Stabekk og Per Morten Andreassen

Cathrine Lie er Frivillig-ansvarlig på Tons of Rock, en oppgave som krever både mye tid, is i magen og et skarpt hode.
– Vi har omtrent 600 frivillige i sving på festivalen, så det er mye å holde styr på. Heldigvis er vi et godt team som jobber sammen, slik at vi har full oversikt over hvem, hva og hvor til enhver tid, forteller hun.
Det er hektiske dager med mye som skal skje på kort tid. Jobben med å rekruttere frivillige startet for lenge siden, og det har gått over all forventning. I staben finner vi selvfølgelig mange haldensere, men også folk fra resten av Norge. Til og med noen engelskmenn og svensker har tatt turen for å jobbe for festivalen.
– De aller fleste jobber i to dager, og får en dag på festivalen. Noen er ekstra ivrige og jobber tre hele dager, og koser seg stort med det. Vi har mange forskjellige arbeidsoppgaver innen logistikk, renovasjon, bar, vakthold, artistvertskap og scenerigg. Det mangler ikke på arbeidsoppgaver, sier hun og forklarer at man må like å administrere og holde orden for å ha oversikten over alt.
På spørsmålet om hun får med seg noe av festivalen, kommer det kjapt at frivilligteltet ligger like ved Tentstage så det er i alle fall mulig å høre musikken.
– Men jeg håper på å få med meg litt av DumDum Boys i kveld, det hadde vært moro, avslutter Cathrine Lie og fortsetter med arbeidet.

11415583_10153001780860872_5904550760147813469_o

En av arbeidsoppgavene som skal gjøres er å være artistvertskap. På Kommandantboligen treffer vi en serviceinnstilt og fornøyd gjeng som har jobben med å kokkelere til artistene, servere dem og sørge for at backstage fungerer.
Ole Fratzke Eilsø er ansvarlig for de som serverer til headlinerne. Han har et team med seks personer som sørger for at artistene og deres nærmeste får lunsj og middag.
– Jeg har jobbet en del backstage på andre arrangementer før, og det er alltid like morsomt og spennende. Haakon Selmer Olsen har ansvaret for maten, og vi serverer. I går var det Opeth og Testament, i dag er det Dum dum Boys, Twisted Sister og Venom sin tur, forteller han.
Som så mange andre av de frivillige, snakker han varmt om at det er fint å kunne bidra med noe som setter Halden på kartet og om felleskapet med alle de frivillige.
– Etter kl 22 er det ikke mer servering til artistene, så da har vi sjansen til å få med oss noen konserter. Jeg gleder meg stort til Twisted Sister, de hører ungdomsåra til, forteller han før han fortsetter med jobben i Kommandantboligen.

10982126_10153001780895872_2770967796826411700_o
Fra høyre: Inger Lind Edvardsen, Kathrine Nygaard, Haakon Selmer Olsen, Hanne Lund-Nilsen, Frank Andre Murtnes og  Ole Fratzke Eilsø

Ikke alle jobber som frivillige, noen har også dugnadsvakter på vegne av en organisasjon. En av dem er Jannicke Stenbock Riis, som satt vakt for Halden Atletklubb utenfor pressehuset.
– Musikken er ikke helt min smak, men hva gjør en ikke for barna, sier hun smilende. Hun forteller om mange som skryter av hvor fantastisk festningen er som festivalplass, og at hun håper at de tar med seg de gode opplevelsene hjem og forteller om det til venner.

11650966_10153001698215872_864476660_n

Når mørket utover kvelden senker seg over festningen, er det noen som aldri gir seg. Det er de frivillige; de som skal plukke søppel når siste konsert er gjort, rengjøre toalettene og forberede mat til morgendagen.
Vi oppfordrer alle festivaldeltagerne til å gi dem et vennlig klapp på skuldra i løpet av festivalen!

 

Kommentarer

kommentarer