Har fokus på enkeltbarnet

15.mars går fristen for å søke barnehageplass i Halden ut. Er dere på jakt etter en barnehage som setter trygghet, kreativitet og kvalitet høyt, er Ynglingen barnehage et godt alternativ.

Ynglingen barnehage ligger på Karrestad. Det er en liten og koselig barnehage med lyse og trivelige lokaler og en god atmosfære. Den har i dag 18 plasser og 4 fast ansatte som er engasjerte og inderlig opptatte av jobben de gjør.
– Vi er en ”Aktivitetsbarnehage”, her hos oss skjer det mye. Vi ser at barn lærer best når de får være involverte, bevege seg, oppleve og eksperimentere, forteller styrer Anne Lise Pettersson.
De ansatte har fokus på at alle skal bli sett, på trygghet og  på at alle barn og foreldre skal føle seg velkomne og godt ivaretatt.
– Vi jobber mye med vennskap og hvordan vi skal være mot hverandre. Leken er den viktigste læringsarenaen også for sosial kompetanse.

DSCF2344[1]

I Ynglingen barnehage har de mange aktivitetstilbud, med blant annet gymsal, aktivitetsrom, turdag og formingsaktiviteter. Barnehagen har et kreativt personale som inspirerer barna til ulike aktiviteter innenfor barnehagens satsningsområder.
– Vi har en egen gymsal som er godt utstyrt. Barna får boltre seg med hinderløype, skattejakt, dans, ball-lek, sang-lek og mye annet forskjellig.

-For de største barna har vi et eget aktivitetsrom. Der leker vi, dramatiserer, former m.m. Vi er nysgjerrige på bokstaver, tall og eksperimenterer. Vi jobber med ulike temaer som inspirerer til f.eks. rollelek og drama . Utkledningstøy har vi mye av og både barn og voksne liker å kle seg ut forteller Pettersson.

-Vi jobber mye med formingsaktiviteter og har et rikt utvalg av materialer. Gjennom året varierer aktivitetene med årstider, interesser og tema. Naturen blir tatt med innendørs, og barna inspireres til å la kreativiteten blomstre.

– En dag i uka har vi tur-dag. Da er vi i skogen, brenner bål, spiser mat og leker. Vi tar oss god tid og fantasien setter ingen begrensninger. I det ene øyeblikket er vi på vei til månen og i det neste bygger vi hytte, sier Pettersson. I naturen bruker barna alle sansene.
-Musikk, dans og sang hører også med. Vi synger med og uten gitar og rytmeinstrumenter

Om uteområde forteller Pettersson at det er innbydende og fargerikt. Det har kriker og kroker og innbyr til ulike typer lek.

DSCN0267

Det skal være gøy å gå i barnehagen og her er mye glede og latter.
Mat med frukt og grønt er naturlig nok en viktig del av barnehagehverdagen for barna.
Barna bidrar med matlaging og forberedelser. Årstider og temaer er også utgangspunkt for hva vi lager og serverer.

Ynglingen barnehage eies av Halden KFUK/KFUM og har utvidet kristen formålsparagraf.
– Vi ønsker alle som vil vite mer om barnehagen vår hjertelig velkommen til å ta kontakt. Stikk gjerne innom oss for en prat, oppfordrer Pettersson.
Ynglingen barnehage er også på facebook.


Artikkelen er betalt av Ynglingen barnehage. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer