Har det klikka for Nissefar?

Foto: Vetle Granath Magelssen.

Når Nissefar heller vil dra til Syden enn å lage jul i Nisseland, hvem skal ordne opp da? Dette blir  en jobb for Nisseassistenten Claus.

Det er lille julaften i Nisseland. Alle nissene er travelt opptatt med å gjøre seg klare for den store dagen, og stemningen er på topp. Plutselig skraller det et faretruende tordenvær over Nisseland, og vinden bærer med seg en ond latter. Under tordenskrallet skjedde det noe med Nissefar, han ble plutselig så rar. I stedet for å lage jul i Nisseland vil Nissefar barbere av seg skjegget og dra til Syden på ferie!

Har det klikka for Nissefar?

Det er den onde trollmannen i Vinterlandet som har vært på ferde. Han har forhekset Nissefar. Nå henger julaften i en tynn tråd, og Nissemor og nissebarna aner ikke sin arme råd. Nissene søker råd i den Store Nisseboken. Der står det at hvis man skal bryte forbannelser, må nissene dra og hente to barn som ikke hører til i Vinterlandet. Nisseassistenten Claus kommer til unnsetning. Sammen med kusken Igor reiser han utenfor Vinterlandet og henter de to barnehjemsbarna Mina og Mats. Sammen setter de avsted for å redde julen.

Spenning, varme og massevis av humor

Torsdag 21. og fredag 22. desember kommer familiemusikalen Natt i Nisseland til Halden for første gang. Forestillingen har vært på tur siden midten av november, og i helgen spilte den for fulle hus på Chat Noir. Osloforestillingen ble raskt utsolgt, og det ble sågar satt opp ekstraforestilling i hovedstaden. Turnéen avsluttes med de to haldenforestillingene torsdag og fredag.

‘Natt i Nisseland’ er en barne- og familiemusikal med spenning, varme, massevis av humor og fengende musikk” sa Hilde Kristin Gustavsen (Halden24) i sin anmeldelse etter sarpsborgforestillingen i fjor. Hun trillet en sekser for familiemusikalen, og roste både musikk, tekst, historie og koreografi. Den gang ytret mannen bak Natt i Nisseland, Benedict Parton, til Halden24 at han gjerne så forestillingen satt opp i sin hjemby Halden. Og nå er det altså klart for en haldenforestilling!

Natt i Nisseland anno 2016, på Sarpsborg Scene, den gangen med Frank Skovrand i rollen som Nissefar. I år er det Preben Moseid som spiller Nissefar. Foto: Hilde Kristin Gustavsen.

Medvirkende til musikken på musikalen er også Trond Holter.

Natt i Nisseland spilles altså på kultursalen torsdag 21. desember og fredag 22. desember. Her går billettene unna, så raska på!

I rollene i årets Natt i Nisseland:

Claus – Philip Bøckmann
Mina – Beatrice Akselsen
Mats – Tom Dahlgren
Igor – Jon Erik Myre
Trollmannen – Martin Leines
Nissemor – Christina Brynildsen
Nissefar – Preben Moseid
PP – Eirin Schou Fævelen
Prinsen – Aleksander Hovland

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer