Håper på fullt hus

Lørdag kveld ønsker Unge folk i Halden velkommen til sin sjuende konsert i Fredrikshalds teater. Henrik Næss Diesen håper på fullt hus. 

Denne uka skal de unge kulturtalentene i Halden atter en gang få vist seg frem på ærværdige Fredrikshalds teater. Lørdag går årets Unge folk i Halden-konsert av stabelen, og i morgen torsdag åpnes dørene for Unge folk i Halden-utstillingen på Galleri WendA.

-Det er veldig mange fine bilder i årets kunstutstilling, forteller Henrik Næss Diesen fra Unge folk i Haldens arrangørgruppe, i år er det både malerier og digitale tegninger som skal stilles ut.

Unge folk i Halden arrangeres av Vilde Varg Kjeholt, Simen Dahle, Henrik Næss Diesen og Jørgen Nilsen. Og Halvor Diesen, som står bak kameraet og ikke får være med på bildet.

 

Håper på fullt hus

På lørdag håper Henrik på fullt hus i Fredrikshalds teater. Det er fremdeles en del billetter igjen.

-Vi har som vanlig booka artister som vi føler passer inn i teateret, forteller Henrik, det blir ikke den hardeste rocken. Det er jo pop og rock for det meste. Det er veldig morsomt at vi har fått med oss Sanne Kvitnes igjen, det begynner å bli noen år siden hun var med sist.

Nytt av året er Karoline Henriksens og Håvard Dahles siste prosjekt: The Hee Haws.

-Jeg vil nok plassere dette bandet i kategorien country, sier Henrik, det blir artig å høre dem spille. I tillegg skal vi få høre Petter Huseby spille solo for en gangs skyld, det blir også gøy. Vanligvis spiller jo han med The Rockabilly Rebels.

I år er det flere elever fra Musikk dans og drama på Risum som er med og spiller, og flere av elevene her er også med på arrangørsiden.

-Simen Dahle fra arrangørgruppa går jo tredje klasse musikk der oppe, forteller Henrik, og han har fått med seg flere fra skolen som er med som frivillige.

Unge folk i Halden får vist seg frem i proffe rammer.

Popper opp nye 

Henrik Næss Diesen og gjengen bak Unge folk i Halden har relativt god oversikt over det unge kulturmiljøet i byen.

-Men selv om vi har god oversikt over de unge kulturfolka i byen vet vi jo ikke om alt, sier Henrik, det popper alltid opp noe nytt, og det er jo morsomt.

Det er mye jobb i forkant av arrangementet, det er mye som skal på plass nå de siste dagene før konserten.

-Det er mye jobb, men det er utrolig artig, sier Henrik. Vi føler vi har lyktes godt med å lage et bra arrangement alle de åra vi har gjort det her, og vi har fått utrolig bra tilbakemeldinger fra publikum hvert år. Det gjør jo at det blir enda mer gøy.

Henrik føler det er viktig å ta vare på Halden som kulturby, og med Unge folk i Halden vil han sørge for at kulturlivet fortsetter å blomstre ved å la yngre generasjoner slippe til.

-Halden er en kulturby, og det er viktig at det ikke dør ut. Unge folk i Halden er jo ment å fungere som en visningsarena for unge artister og kunstnere i Halden, det viktigste er å få vist frem talentene vi har her i byen. Og så skal det være proffe rammer, det skal være en god og proff opplevelse for både artistene og publikum.

Har du noe du vil legge til?

-Ja;  kom på forestillingen, det er mye flinke folk som skal spille her i år!

Årets line up er som følger:

Living Alma

Sanne Kvitnes

Petter Huseby

Monne

The Risums

Håvard Dahle

The Hee Haws

Men først er det altså åpning av kunstutstilling på Galleri WendA i morra klokka fem. Detaljer her.

Les mer om Unge folk i Halden-konserten på Fredrikshalds teater her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer