– Håper oppkjøpet kan gi nytt liv på Rygge

Tirsdag kom nyheten om at Moss Lufthavn Rygge får nye eiere. Det gleder fylkesordfører Ole Haabeth.

– Jotunfjell er solide aktører, med både kapital og erfaring. Jeg synes dette er positivt og tror det er et viktig steg i retning av å få sivil luftfart på Rygge igjen, sier fylkesordfører Ole Haabeth.
Orkla, Thon Holding AS og Østfold Energi har inngått en avtale med investeringsselskapet Jotunfjell Partners om salg av Rygge Sivile lufthavn AS, meldte Orkla selv.
Jotunfjell overtar med det terminalbygget samt alle andre sivile bygninger ved Moss lufthavn Rygge, som RSL drev fram til flyplassen ble lagt ned 1. november 2016.
Avtalen har kommet i havn etter at Jotunfjell Partners AS har kommet til enighet om en pris og presentert realistiske planer for videre drift av flyplassen, het det videre.

De nye eierne håper på oppstart av flyplassen i 2018 eller senest i 2019.
– Lykkes de med dette, vil det være en viktig utvikling for Østfold-samfunnet. Det vil bidra til mer aktivitet, styrke vårt lokale arbeids- og reiseliv, men også øke attraktiviteten til Østfold i næringslivet. Jeg ønsker de nye eierne lykke til videre med å få driften i gang igjen, sier Ole Haabeth.

Pressemelding fra Østfold fylkeskommune.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer