Håper haldenserne vil hjelpe

Julen er en vanskelig tid for mange og det er særlig barnefamiliene som sliter med kjøpspress, forventninger og dårlig økonomi. Heldigvis finnes det organisasjoner som bidrar med en hjelpende hånd hele året og særlig i julen. Karina og Veronica er Haldens representanter i Hjelp oss å hjelpe Østfold.

Hjelp oss å hjelpe Østfold har holdt på i en årrekke og har representanter i alle byene som hjelper til med å samle inn produkter og koordinere behov. Behovene meldes inn fra personer som trenger hjelp med ”noe ekstra” og alt skjer via facebooksiden deres.
– Vi hjelper til hele året og man kan få hjelp til klær, mat, bursdag, påskeegg, jul og andre behov, forteller Veronica og Karina.

De har hjulpet hundrevis av haldensere med forskjellige produkter og varer de siste årene og nå som det nærmer seg jul er det ekstra stor pågang.
– Vi er så heldig at vi har fått handlevogner på Rema 1000 Risum, Rema 1000 Brødløs og Europris Svinesundparken. Der kan folk legge varer de handler inn som vi kan få. I tillegg håper vi flere butikker vil la oss sette en vogn hos dem, forklarer de.

Hjelp oss å hjelpe Østfold er helt avhengig av privatpersoner og bedrifter som hjelper til med å løse behovene som blir meldt inn. Det kan for eksempel være en familie som trenger noe ekstra brød og pålegg et par dager eller en alenemor som ønsker hjelp med mat og drikke til en bursdagsfeiring for barnet sitt. Felles for alle som søker hjelp hos Hjelp oss å hjelpe Østfold er at de har veldig stram økonomi og sjelden råd til noe utover det aller mest nødvendige.
– Vi legger ut forespørsler på facebooksiden vår. Så leverer folk sine bidrag hjemme hos oss slik at vi kan levere direkte ut til familiene som trenger hjelp. På den måten sikrer vi dem anonymitet. Mange føler dessverre på det å være fattige og vil ikke at omverden skal vite om det. Derfor har vi taushetsplikt og gjør vårt beste for at alle skal bli godt ivaretatt.

De er i full gang med å planlegge julens innsamling og utlevering. Listen over produkter, varer og julegaver de håper haldenserne vil bidra med er lang.
– Nå før jul prioriterer vi å samle inn mat og gaver. Vi har satt en frist til 10.desember med å søke om å få hjelp til jul og har allerede begynt å få meldinger fra foreldre som gruer seg til jul. Julemat, julestrømper, kalendere, julegodt/frukt, brus og julegaver trengs sårt, forklarer de.
Listen over konkrete julegaveønsker ligger på facebooksiden og oppdateres fortløpende. På den finner man blant annet gavekort i klesbutikker/elektrobutikker/kino, klær, lego og leker.
– Vi har god erfaring med å ønske oss gavekort til barna og ungdommene så de kan få velge gave selv eller at foreldrene kan få litt av den følelsen det er å få handle gaver til sine barn.

Veronica og Karina vet at de går en hektisk tid i møte, men håper haldenserne ser nytten og gleden i å hjelpe andre haldensere.
– Ta gjerne kontakt med oss om du trenger hjelp eller vil hjelpe!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer