Håper det kommer mange søknader

Har du en kulturaktivitet som du trenger økonomisk støtte til? Da bør du skrive ferdig søknaden din før 15.januar og sende den til Halden kommune.
Foto toppbilde: Veslefrikk Kultur og Teaterverksted

Tradisjonen tro utlyser Halden kommune invitasjon til søknad om midler som skal være ”tilskudd til kunst- og kulturformål / arrangementsstøtte”. I utlysningsteksten står det at man kan søke om støtte til små og store kulturarrangementer, kunstneriske produksjoner og kulturprosjekter som festivaler, konserter, innspillinger, forestillinger, utstillinger, musikk, scenekunst, visuell kunst, film, litteratur og kulturminnearbeid.

I fjor fikk blant annet Unge folk i Halden, Tonehjulet kräftpest, Juleselskapet, Handel i Halden, Kanonrock, Halden frivilligsentral, Street & Cruisin` Club Halden, Veslefrikk barne- og ungdomsteater og Fredriksten kulturproduksjon støtte.

11222558_1163670576994200_7503427189182763371_o
Foto: Malin Østli Langseth

Joakim Karlsen (Venstre) er leder for Hovedutvalg for samfunnsutvikling og kultur. Det er utvalget som skal behandle søknadene.
– Jeg håper det kommer inn mange godt begrunnede søknader som samla sett representerer mangfoldet i Haldens kulturliv. Etablerte prosjekter, men også helt nye initiativ. Formålet med tilskuddsordningen er i hovedsak å bidra til et variert kulturtilbud og prosjekter av og for barn og unge, sier han.

Han gleder seg til kulturåret 2016, og innrømmer at han er mer opptatt av arrangementer og aktiviteter som bobler opp fra grasrota enn de store profilerte arrangementene.
– Jeg tror byens kulturliv kan by på overraskelser og åpne nye rom for opplevelse og debatt i året som kommer. Et levende kulturliv vokser med nye stemmer, nye uttrykk og nye tema. Det regner jeg med vi får mange av i tiden fremover.

Vil du vite mer om tilskuddsordningen kan du følge denne linken.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer