Hanne Krogh løftet taket i Immanuels kirke

 

Hanne Krogh, PicoCanto og de to julestjernene Tata Vega og Thomas Ruud løftet taket over en fullsatt Immanuels kirke søndag kveld.

Det var en gruppe fra PicoCanto som fikk æren av å lede Hanne Krogh inn i Immanuels kirke i går, til den klassiske Drummer boy gikk de syngende opp kirkegulvet med Hanne Krogh i ryggen. Slik besørget Hanne og Pico Canto en høytidsstemt introduksjon til en julekonsert med både lun julestemning og høye takløft. Repertoaret bød på alt fra klassisk Prøysen til sakrale operatoner og heftig gospel.

Hanne Krogh og hennes julestjerner bød på både svingede gospel, sakrale kirkeklassikere og lun Prøysen i Immanuels kirke i går. Og i ryggen hadde hun jammen PicoCanto.

Hanne Krogh hadde ikke bare PicoCanto i ryggen på julekonserten i Immanuels kirke i går. Med seg på turné har hun også den amerikanske gospelstjernen Tata Vega og den talentfulle tenoren Thomas Ruud. Den sprudlende Tata Vega sto for en god del av takløftet på gårsdagens konsert, og det var spesielt hennes fremføring av Circle og Life, Amazing Grace og Go tell it on the mountain som gjorde inntrykk på publikum. Inntrykk gjorde Tata også når hun fisket fram en jukselapp fra brystpartiet, og dro i gang sin egen versjon av Julekveldsvisa. Her ba Tata om hjelp fra publikum på andre vers, da det skortet noe på norsken underveis.

Hanne Krogh har med seg gospelstjernen Tata Vega på juleturné.

Sonjas sang til julestjernen er Hanne Kroghs egne julelåt, den ene funker ikke uten den andre i julesammenheng. Men til tross for at den er forventet, blir den aldri feil. Heldigvis ser det ikke ut til at Hanne blir lei av å fremføre denne juleklassikeren. Hanne Krogh er en formidler av rang, og holder i den røde juletråden gjennom hele konserten med sitt lune prat mellom sangene.

Thomas Ruud sto for noen av høydepunktene i konserten, og her bør hans fremføring av O helga natt med PicoCanto i rygg trekkes frem. Høy gåsehudfaktor. Thomas imponerte også med Nessun Dorma, og beviste en gang for alle at han er en operasanger av verdensklasse. 

Tenor Thomas Ruud sang O helga natt så det gikk gåsehudbølger gjennom publikum.
Hanne og hennes julestjerner.

PicoCanto er i aller høyeste grad bidragsyter til gåsehudstemningen på julekonserten, Hanne Krogh passet selv på å rose koristene for deres flotte innsats. Koret fikk endatil lov til å skinne alene under et av numrene, de fremførte Ave verum Corpus uten noen av solistene med.

Nevnes skal også musikerne, som i aller høyeste grad er med og bidrar til det store og flotte lydbildet på konserten. Glemmes skal naturligvis ikke lyssettingen i kirken, som vanlig er den med og skaper magi med sitt stadig vekslende lysbilde.

En fullsatt Immanuels kirke bød på stående applaus etter endt konsert. Julestemningen er i hus.

Lysbildet i kirken var med å skape magisk stemning på konserten i går.

Til stede for KanDusi i Immanuels kirke i går var Nina Røsnæs.

Alle foto: Nina Røsnæs.

Flere bilder fra konserten følger her:

 

 

Kommentarer

kommentarer