Hand2Hand inntar Oslo

Tom Andreassen og Hand2Hand prøver lykken i Oslo til uka: Onsdag 6. februar lager de akustisk konsert i Kulturkirken Jakob for å samle inn penger til Hand2Hand-prosjektet i Romania.

Tom Andreassens ambisiøse prosjekt med å hjelpe en av verdens fattigste byer på beina fortsetter. Nå prøver han lykken i Oslo.

-Vi har jo fått Åge Sten Nilsen på lag som ambassadør i Hand2Hand, forteller Tom, så nå tenkte jeg at tiden var moden for å krype ut av Halden og gjøre prosjektet vårt kjent i Oslo også. Det skader jo ikke å vokse litt!

Tom kontaktet Kulturkirken Jakob og fikk en bra leiepris for konserten sin.

-Kulturkirken Jakob er en gammel kirke som er bygd om til konsertlokaler, forteller Tom. De har prekestol og døpefonten i den ene enden av kirken, og så har de baren i den andre enden. Det er fantastiske lokaler for konsert, og mye brukt av KORK for eksempel. I samme lokaler har også Kirkelig kulturverksted innspillingsstudio.

Kulturkirken Jakob. Foto: Grzegorz Wysocki.

Variert lineup

På konsertprogrammet finner vi Malin Möller, Glenn Golden, Marius Beatles Abrahamsen, og bandet American Jesus, i tillegg til Åge Sten Nilsen og selveste Per Christian Ellefsen.

-Per Christian Ellefsen skal holde monolog om det å være snill og grei og god mot andre mennesker. Og det kunne vi trengt å lære litt om alle mann, også her i Halden!

Men hvorfor valgte Tom akkurat Per Christian Ellefsen? Jo, nå skal du høre:

-En gang jeg var i Romania så møtte jeg en rumensk fyr som kunne snakke norsk, forteller Tom. Jeg spurte ham om han hadde vært i Norge, men han sa nei. Han hadde bare villet lære seg norsk fordi han ville se filmen Elling på originalspråket!

Tom syntes dette var såpass artig at han tok kontakt med Per Christian Ellefsen da han var tilbake i Norge igjen, han ringte ham opp for å høre om han kunne få en signert DVD i posten til sin rumenske venn. Men Ellefsen syntes en postforsendelse var for snaut, han ville høre mer.

-Jeg ble invitert inn på lunsj, forteller Tom, og så fikk jeg fortalt litt om Hand2Hand og det vi holder på med også. Derfor syntes jeg det passa fint å be Per Christian Ellefsen om å bidra på konserten. Og det ville han gjerne. Han skal holde to små monologer, og så skal han faktisk synge litt også, akkompagnert av Glenn Golden. Ellefsen er en habil sanger, det er ikke alle som vet det.

Setter opp gratisbuss fra Halden

Billettsalget går sakte men sikkert fremover.

-Erfaringsmessig dukker det mange opp på døra i sånne type arrangementer, forteller Tom. Men vi ønsker oss haldenpublikum til konserten også. Derfor har vi satt opp gratis buss fra Halden og inn til konsertlokalet.

Det er bussjåfør og medlem i frivilliggruppa Morten Johnsen som har skaffa billig buss. De har planer om å plukke opp folk i Sarpsborg også, så det blir en stopp der på veien til Oslo.

-Er det noen Fredrikstadfolk som vil være med på konsert så får de krype bort til Særp, så skal de også få plass på bussen, lover Tom.

Åge Sten i duett med datteren

Åge Sten Nilsen skal avslutte kalaset.

-Åge Sten skal synge duett med datteren Oda Nilsen, forteller Tom, det blir den første gangen i historien de står på scenen sammen. Det blir nok fint!

Åge Sten Nilsen er blitt H2H-ambassadør, og skal synge duett med datteren Oda i Oslo på onsdag. Foto: Dmitry Valberg.

Overskuddet for konserten går til det utvidede prosjektet Utdanning, helse og sikkerhet i den rumenske byen Voartopele de Sus.

-Voartopele de Sus er rangert av FN som et av Europas fattigste hjørner, forteller Tom, så vi har fremdeles en stor jobb å gjøre. Nå holder vi på med å skaffe byen en brannbil og en ambulanse. Vi har samlet inn nærmere 50 000 til dette, men mangler fremdeles 150 000 for å nå målet. Vi skaffer nok ikke alt på onsdag, men vi skal jobbe videre! Drømmen er å komme kjørende nedover til Voartopele de Sus med både brannbil og ambulanse i sommer.

Vil du være med på konserten? Ta kontakt med Tom Andreassen på telefon 97 77 63 74 for en plass på bussen! Les mer om tidspunkter og annen info om konserten på Hand2Hands Facebookside og nettside.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer