Han lager magiske tegninger med blyantene sine

Det finnes mange dyktige og kreative haldensere. Erlend Tysnes er definitivt en av dem. Han er et multitalent som er utdannet dansekunstner og lager magiske tegninger med blyantene sine. 

Erlend er fra Halden og bor i dag i Fredrikstad. Han jobber på Outland, en butikk som selger tegneserier, science fiction- og fantasybøker. En ganske logisk arbeidsplass for en som er kreativ og liker å jobbe med maling, figurer og fantasi. Interessen for det kreative startet for mange år siden.
– Jeg har vel alltid tegnet og malt. Mener å huske at når jeg var liten så drømte jeg om å bli kunstner en dag. På ungdomsskolen fikk jeg lov til å ha mitt eget selvskapte valgfag det siste året. Jeg endte opp med å få bruke tre skoletimer i uka til å sitte hjemme og lære meg selv å tegne, forteller Erlend.
– Boka jeg brukte til å lære meg selv anbefales forresten sterkt. Den heter ”Å tegne er å se” og er skrevet av Betty Edwards.

14907783_10207681087285589_498965237_o

På videregående skole ble det Risum og formgivingsfag. I Halden ble han for mange kjent som han som sjonglerte med glasskuler. Han deltok med sjoingleringen i den tredje sesongen av Norske Talenter.
Etter videregående gikk turen videre til folkehøgskole og der videreutviklet han interessen for dans.
– Jeg kom inn på Skolen for Samtidsdans i Oslo og er nå utdannet Dansekunstner av alle ting. Så jeg har jobbet mye med bevegelse og koreografi.

I 2011 ønsket han å gjøre noe mer ut av interessen sin for tegning, maling og design så da ble et eget foretak stiftet.
– Jeg begynte å gjøre noen designjobber for de som drev skolen jeg gikk på. Etter hvert har det blitt noen malerier og tegninger jeg har fått solgt. Jeg håper selvfølgelig at jeg kan fortsette med det og videreutvikle interessen min.

14670628_10153776846320855_5438707936805134928_n

Så hva inspireres du av når du setter deg med et blankt ark og noen blyanter?
– Alt og ingenting kanskje? Det kan være så meget. En bok jeg leser, et ord, en setning, en tekst, en film jeg ser, en låt jeg hører eller vill dansemusikk som trigger en idé jeg bare må få ned på papiret!

Han er av det impulsive slaget så når en god idé kommer benytter han sjansen til å få den ned på blokka.
– Her om dagen begynte jeg å tegne mens jeg danset på rommet mitt hjemme. Med musikken på full guffe, tegneblokka i ene hånda, pennen i den andre og beina svingende rundt på gulvet.

Erlend tegner mange forskjellige motiver. Stikkord for favorittene er folk og skapninger, mystiske landskap, liv røre og bevegelse.
– Jeg liker også å tegne noe sært, noe som kan være magisk fra en annen verden. Elsker også å bare sette pennen på papiret og se hva det blir!

De aller fleste vet at det kan være utfordrende å leve som kreativ artist med uforutsigbare dager og svingende inntekt. Erlend er glad for at han har jobben på Outland som base og kan bruke fritiden sin til å jobbe med kreative aktiviteter.
– Jeg har innsett at den selvdisiplinerte, selvstrukturerte og uforutsigbare hverdagen kreative yrker som regel innebærer ikke fungerer for meg. Men jeg tar gjerne flere tegne/kunstoppdrag. En ting er de gangene jeg bare tegner noe ut i fra mitt eget hode, men jeg tar veldig gjerne på meg konkrete bestillingsoppdrag også, forteller han.
– Jeg trenger en julegave, noe med musikk kanskje? En slik forespørsel fungerer godt!

***

Konkurranse!

Vil du være med i trekningen om en tegning/trykk fra Erlend?
Han vil gi bort en av hvert motiv til tre heldige vinnere.
Motivet med brettspillet er et trykk, de to andre er originaltegninger.

For å være med i trekningen må du fortelle oss hvem av dem du ønsker å vinne!

Vi trekker vinnerne førstkommende fredag kl. 21.

erlend

Kommentarer

kommentarer