Han er ny rektor på Kulturskolen

I begynnelsen av november kom nyheten om at Kulturskolen i Halden søker etter ny rektor. Ett par uker senere er ny konstituert rektor på plass.

Kulturskolen i Halden har omtrent 200 elever fordelt på ulike kulturtilbud. Det er undervisning innen piano, gitar, teater og dans, tegning/form/farge og sang.
Det er med andre ord behov for en kulturskolerektor som har god erfaring fra musikk- og kulturliv. En slik har Halden kommune funnet i Sarpsborg. Mannen som er konstituert i rektor-stillingen heter Ole Hermann Huth.
– Jeg er frilans fiolinist, er knyttet til det profesjonelle musikkmiljøet i Oslo og har bred erfaring, forteller han. Han ble uteksaminert fra Norges Musikkhøgskole i 1982 og har viet livet til musikken. Erfaringen er fra blant annet Kringkastingsorkesteret, Rikskonsertturneer og Østfold Kammerorkester. I tillegg ledet han Kulturskolen i Sarpsborg i åtte år frem til 2011.

Han er godt kjent med Kulturskolen i Halden.
– Det klassiske miljøet i Østfold er lite og jeg har vært mye i Halden helt tilbake til Asbjørn Nilsen sine glansdager på den gamle musikkskolen, sier han. I høst har han undervist på kulturskolen i fordypning. For kort tid siden ble han spurt om å ta jobben som konstituert rektor, noe han takket ja til.
– Jeg syns det skal bli spennende å jobbe med barn og det flotte pedagogiske miljøet på kulturskolen!

Huth startet i stillingen som konstituert rektor denne uken og planen er at han skal være der frem til det blir ansatt ny rektor på fast stilling. Kultursjef Stein Wilhelmsen sa tidlig november til HA at det forhåpentligvis blir i mars.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer