Halloweenkonsert på Rockehuset

Fredag inviterer Rockehuset til Halloweenkonsert! 

Fredag blir det leven på Rockehuset! Fem band skal stå på scena i løpet av kvelden; tre av dem hører til på Rockehuset. Trashpunkbandet Blindtärm er ett av dem, og fredagskonserten er deres første, offentlige opptreden.

Blindtärm! Sivert, Håkon, Lucas og Albert.

– Blindtärm ble starta fordi Lucas ville spille trash punk, forteller Håkon.

Lucas nikker. Han spiller også i punkbandet Leftovers – tidligere Band Uten Navn – men der er det ikke noe særlig rom for trash punk. Heldigvis henger Håkon, Sivert og Albert også på Rockehuset, så da kunne Lucas få sitt eget trashpunkband.

– En rockehusdag senere så var Håkon også med i bandet, forteller trommis Sivert. Han spiller bass.

Vokalist Albert.
Lucas får endelig lov til å synge trashpunk.

Alle gutta spiller i flere band egentlig, det er tre band på Rockehuset som mer eller mindre har de samme fire, fem medlemmene, bare at de bytter plass ved instrumentene. Albert prøvde å forklare meg hvem som spiller hvor, men jeg datt av lasset.

Tekstene skriver de sjøl. Melodiene blir til ved at Lucas spiller et eller annet på gitaren, og så bygger de noe ut fra det.

– Jeg bare randomly spiller masse greier, forteller Lucas, og så sier Sivert kanskje; det var fett! Så kommer Håkon med en basslinje, og så sitter Albert borti et hjørne og skriver tekst.

Hva handler tekstene om?

– De fleste handler om kjønnssykdommer, sier Albert.

Blindtärm låter skikkelig kult! Da jeg var på besøk, spilte de låta Er det du eller jeg som har aids.

Sivert.
Håkon.

Hvorfor heter dere Blindtärm?

– Vi skulle egentlig hete Fostervann, sier Håkon, men det likte ikke han der.

Han peker på Lucas, som nikker til svar. Etter at Fostervann var skrota, så kom forslaget Racerbil. Ingen stemte for det. Mens Håkon drev og tegna plakaten til Halloweenkonserten, den som ligger under her, så sa han: Vi må ha et navn.

– Han foreslo Blindtarm, forteller Albert, og det synes jeg var greit.

Lucas kunne også gå god for Blindtarm, hvis de kunne skrive det med tødler over A-en. Blindtärm altså. Ferdig snakka, og et nytt band var født.Blindtärm låter forresten skikkelig bra! Jeg fikk høre låta Er det du eller jeg som har aids?, og den var skikkelig fin.

Kom på Rockehuset og hør Blindtärm og de andre spille på fredag da vel! Det begynner klokka seks.

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer