Haldenserne liker The Beatles

De har allerede høstet stor suksess med Beatles-låter fra 1963 og 1964. Denne gangen er det ”Alt fra The Beatles 1965” som står for tur. Lørdag kveld kommer de til Brygga Kultursal. 

De to foregående turnene har samlet 60 000 publikummere og det er hevet over enhver tvil at konsertene har vært godt mottatt. Bandet sier selv at de nå er klare for del 3 i dette 7 år lange unike prosjektet hvor all musikken til The Beatles skal presenteres fra scenen.
På scenen står Tom Mathisen, Adam Douglas, Trond Granlund, Eirikur Hauksson, Jonas Groth og Stian Joneid.

1965 er året da The Beatles ble et studioband. De ga ut ny film, ”HELP!”, i farger. Filmen ga tittel til albumet med sanger som nettopp ”HELP!”, ”Ticket to Ride” og ”Yesterday”. Samme år kommer den mer eksperimentelle ”Rubber Soul” som gir en forsmak på at The Beatles nå for alvor er i ferd med å bli et studioband, her med låter som ”Drive My Car”, ”Nowhere Man”, ”Michelle”  og ”In My Life”.

unspecified

Stian Joneid, et av medlemmene i bandet, er glad for å få være en del av konsertene der The Beatles hylles.
– Som enhver musiker så har jeg selvfølgelig et sterkt forhold til The Beatles. Denne musikken er pensum, pleier vi å si, forteller han muntert.
Han husker godt at han fikk hele The Beatles-samlingen til konfirmasjonen av sine foreldre, for så å gå på skattejakt blant låtene.
– Det var helt rått. Det er det mest innflytelsesrike bandet i popmusikken noensinne.

Joneid syns det er vanskelig å trekke frem en favorittlåt.
– Men som et øyeblikk i den settingen rundt 1965 må jeg plukke ut ”Yesterday”. Hele salen står som regel og synger med når vi spiller den helt på slutten. Det gir gåsehud som varer en halvtime, hver gang!

Lørdagens konsert i Brygga kultursal er allerede utsolgt.
Martin Gundersen, daglig leder i Brygga kultursal, er strålende fornøyd med at Haldenpublikummet tar Beatles-forestillingene så godt imot.
– Det har vært utsolgt på de to foregående konsertene der de tok for seg 1963 og 1964. Jeg gleder meg veldig til de fire neste forestillingene også, forteller han.

Et tilbakeblikk på forestillingen som tok for seg 1964!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer