Haldenserne liker å pynte til jul med blomster

Annonse: Få ting minner mer om jul enn skikkelige vakre røde julestjerner eller lukten av svibler. Hos Blomsterland på Bra-veien kan du både lukte og se på vakre blomster og jentene hjelper deg gjerne med tips og råd!

Julesesongen er godt i gang og det bugner av vakre julestjerner, svibler, azalea, amaryllis og juleroser. Dagligvarebutikkene selger snart ”alt mulig”, også blomster, men hos jentene på Braveien får du faglige tips og vakkert sammensatte buketter, dekorasjoner og grupper i tillegg til vanlige blomster.
– Julesesongen startet for noen uker siden her hos oss. Det er mange som liker å være godt i gang med pytingen til advent og da er det naturligvis lilla som gjelder. Så går det etter hvert over i mer rødt. Vi har heldigvis noe som passer fint inn i de fleste hjem, forteller Hilde Buer Folkeseth. Hun har drevet Blomsterland på Braveien i 12 år og erfaringen hennes er at haldenserne er glade i å pynte til jul med levende blomster.
– Det er nok fortsatt de røde tradisjonelle julestjernene som er mest populære. Men vi anbefaler for eksempel gjerne en vakker azalea eller julerose også.

img_5318

Jentene på Blomsterland setter gjerne sammen buketter og dekorasjoner. Noen står ferdig laget i butikken og andre gjøres etter ønske fra kunden.
– Folk har forskjellig smak, forskjellige behov og ønsker i ulike prisklasser. Det er spennende å få lage buketter eller dekorasjoner ut i fra kundenes ønsker og vi kommer gjerne med innspill til hva som passer sammen, forteller Hilde. En dekorasjon egner seg veldig godt som en hyggelig førjulshilsen eller julegave.
– Vi tar gjerne i mot bestillinger på dette for vi vet at mange har det hektisk før jul. Husk også at vi har parkeringsplass rett utenfor døren!

Det som skiller en blomsterbutikk aller mest fra dagligvarebutikker og bensinstasjoner som selger blomster er de vakre bukettene.
– Det kreves vare-og fagkunnskap for å behandle avskårne blomster på en riktig måte og sette det sammen til en bukett eller dekorasjon, forklarer Hilde. De har et rikelig utvalg med avskårne blomster i butikken og kombinerer gjerne typer og farger.

15403600_1364649586893046_577193468313043548_o

De siste årene har Hilde erfart at haldenserne ikke bare vil ha blomster, de vil også ha lys, servietter og interiør.
– Vi startet i det små med noen pyntegjenstander og annet som faller naturlig inn når man dekorerer med blomster. Etter hvert har det blitt mer og det er spennende å følge sesongene, forteller hun. I butikken på Bra-veien finner man nå flotte lykter, nisser, ugler, servietter og mye mer. Det er rimelige priser og god kvalitet.
– Vi får mange hyggelige tilbakemeldinger på det vi har her og jeg opplever at vi har noe som kan kombineres med de fleste stiler. Vi har blant annet noen veldig fine rådyr som passer ypperlig som dekorasjon på et julepyntet middagsbord eller søte små nisser som egner seg i en dekorasjon. Det er så mange muligheter!

blomsterland-kandusi

På Blomsterland har de ikke bare blomster for innendørs bruk. På sommeren har de et stort utvalg av uteplanter og på vinteren går det mye i dekorasjoner, gravdekorasjoner og julenek.
– Vi vet at haldenserne er opptatte av at det skal se fint ut på gravstedet for sine nære og kjære før jul. Derfor har vi et godt utvalg av både gravdekorasjoner og gravpynt, forteller Hilde.

Blomsterland har åpent fra kl. 10 til 18 hver dag, med unntak av søndag.
– Men ingen regel uten unntak, så søndag 18.desember skal vi ha søndagsåpent fra kl. 13 til 17. I tillegg utvider vi til kl. 20 den 22. og 23.desember. På julaften vet vi at det alltid kommer noen i ”siste liten” som trenger blomster så da har vi åpent fra kl. 10 til 13.

Følg gjerne Blomsterland på facebook.

img_5394

Artikkelen er annonsørinnhold fra Blomsterland.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer