Haldensere vil selge fisk fra Finnmark

Noen ønsker seg bedre råvarer i butikkene, men velger å legge ansvaret på dagligvarekjedene. Andre har det samme ønsket om bedre råvarer, men tar ansvaret i egne hender og starter med å selge Finnmarks-fisk fra kjølevogn. Haldenseren Cato Signebøen tilhører den siste gruppen. 

Ideen om å starte Finnmarksfisk AS kom bokstavelig talt rundt kjøkkenbordet. Etter å ha bodd nesten 10 år i Finnmark flyttet Cato og samboeren Liss til Østfold og da de skulle lage fisk til middag savnet de fisken fra nord.
– Vi merket så stor forskjell i kvalitet på fisk fra Barentshavet slik vi var vant med fra Finnmark og det som tilbys her, forklarer Cato. Han hadde en prat med en god venn og kollega fra ambulansetjenesten, Martin Våge, om matkvalitet og da begynte ballen å rulle.
– Praten utviklet seg til å bli en konkret ide og vi ble enige om å satse på konseptet med ren mat med høy kvalitet fra Finnmark og Barentshavet.

Finnmarksfisk AS ble stiftet og de fikk med Catos far, Aage Signebøen, til å bidra til driften i selskapet. De har ikke startet et fast utsalg, men leverer en varslingstjeneste der man kan få beskjed om når varene tilbys i det området man er i. De har startet opp i Follo og Oslo, og nå står Halden for tur.
– Siden våre tjenester ikke vil være tilgjengelig i et lokalmiljø hver dag, har vi satset på en varslingstjeneste for kunder som ønsker det. De mottar sms-varsel dagen før vi ankommer deres hjemkommune. I tillegg tilbyr vi hjemlevering innen kommunens kjerneområder, forklarer Cato.
– Basisvarene er loins av torsk og sei, og så jobber vi med å utvide sortimentet. Det kommer kongekrabbe og hvem vet – kanskje reinsdyr og multer nordfra også blir en del av vårt produktutvalg.

Finnmark

For noen dager siden la de ut en statusoppdatering på facebooksiden sin om at ”neste ukes leveranse er bragt i land, filetert, sjokkfryst og lastet på bilen”. De er opptatt av at folk skal få kunnskap om råvarene de kjøper og tilbakemeldingene har så langt vært positive.
– Våre tilbakemeldinger er absolutt fantastiske, og spesielt våre kunder som har opphav fra nord roser oss mye og bekrefter at kvaliteten på varene fra nordområdene er veldig bra!

Foreløpig er det privatpersoner de har solgt mest til, men de ønsker også å komme i dialog med restaurantbransjen og de som har storkjøkkendrift.
– Vi tilbyr råvarer som passer godt inn på mange serveringssteder i Østfold!

Vil du vite mer om Finnmarksfisk så har de facebookside, nettside og varslingstjeneste.

Annonse
Skjermbilde 2017-02-09 kl. 17.41.47

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer