Haldensere på UKM i Trondheim

Fredag startet UKM-festivalen i Trondheim, og fra Halden er det med fire spente deltagere. To som deltagere og to som arrangører, og i tillegg er reiselederne Henrik og Therese Næss Diesen der.
Foto: Henrik Næss Diesen

Vi tok en kort prat med Henrik Næss Diesen søndag morgen. I utgangspunktet var vi bekymret for at vi ringte for tidlig, det er tross alt søndag.
– Ingen fare! Her er vi med 24 ungdommer fra Østfold som ikke har tenkt til å sove lenge på en UKM-søndag, så vi har vært oppe siden halv sju, forteller en morgenfrisk Henrik.

For en stund siden ble Østfoldfinalen i UKM avholdt, og de som gikk videre fra Halden var Ingvild Sivertsen og Anne-Maren Hammerbeck med innslaget HÆ. I tillegg gikk Christopher Lexander og Mirian Rønningen videre som Unge Arrangører.

Det er omtrent 600 deltagere med i UKM, og siden alle skal få opptre i Olavshallen tar det noen dager å gjennomføre. Ingvild og Anne-Maren hadde sin opptreden på lørdag.
– Det er alltid mye liv i UKM-publikummet, men det var ikke en lyd når Ingvild og Anne-Maren opptråde. Det var tydelig at publikum tok i mot budskapet deres, sier Henrik.

Når man er med som Ung Arrangør, som Christopher og Miriam, får man flere oppgaver underveis.
– De skal blant annet være med å forberede en avslutningsfest i Samfundet her i Trondheim og avslutningskonserten med Comet Kid. De jobber for eksempel med dekor, organisering og lydteknikk.

I løpet av UKM-festivalen får deltagerne tilbud om å være med på flere forskjellige workshops. Ideen er at deltagerne skal få utvikle seg videre, bli kjent med andre kulturuttrykk og bygge nettverk.
– Det kåres ingen vinner på den nasjonale UKM-festivalen. Premien for de som kom videre fra fylkesfinalene er å få komme til Trondheim og opptre for resten av landet her. Det setter de stor pris på!

Christopher

Foto: Henrik Næss Diesen

Miriam

Foto: Henrik Næss Diesen

Kommentarer

kommentarer