Haldensere har praksis i Malawi

I midten av januar satt ti studenter fra lærerutdanningen på Høgskolen i Østfold seg på flyet til Malawi. Målet var et fem ukers praksisopphold. De har kommet godt i gang med praksisen, og vi har fått en rapport fra dem. 
Foto: Marit Wiersholm

Vi er ti studenter fra Høgskolen i Østfold som er i Malawi for å ha vår praksis her. Det er 9 grunnskolelærere 1-7 og 1 barnehagelærer. Av disse er fire fra Halden. Sebastian Dyrnes, Stine Haugsand, Emilie Ultvedt Amundsen og Cecilie Eide Ulseth.
I tillegg til at vi skal ha praksis i fem uker skal vi besøke Chrisis Nursery home (et barnehjem for foreldreløse små barn), Girls promotion club (en type SFO ordning for jenter for å forsøke å holde jenter på skolen), Den Norske Ambassaden, SOS barnebyer og andre steder i Lilongwe/Malawi.

Alle sammen_foto maud johannessen
Foto: Maud Johannessen

Så langt har vi konsentrert oss om skolene. Vi er fordelt på tre forskjellige skoler, Mwenyekondo, Chatuwa og Bambino. Den største skolen har ca. 4200 elever. Klassestørrelsen ligger på mellom 120-180 elever. I noen klasserom er det pulter og benker, mens i andre sitter barna tett i tett rett på murgulvet.
Å undervise her er virkelig noe helt annet enn hjemme. Kontrastene er store, vi ser mye som vi ikke en gang kunne forestille oss. Det er shoppingsenter og bolighus på den ene siden og murhytter uten elektrisitet og marked hvor noen selger ting fra hjemmet for å få råd til ting de trenger.

Ønsker du å lese mer om studentenes opphold?
De har en egen blogg hvor de legger ut innlegg omtrent daglig.

Kommentarer

kommentarer