Haldensere gleder seg til festival

Hundrevis, kanskje tusenvis, av haldensere skal på Tons of Rock. Vi har snakket med noen av dem som gleder seg veldig.
Foto: Johannes Granseth

Mona Kristin Arneberg og Sissel Charlotte Ruud er to av haldenserne som gleder seg til årets festival.
Hvilket forhold har du til Tons of Rock?
Mona: Jeg liker det meste av musikk, men er nok opprinnelig mer fan av den litt mykere rocken, sånn på spillelista hjemme. Men et par dager før fjorårets Tons of Rock ringte Sissel meg og lurte på om jeg ville ha et av festivalpassa ho akkurat hadde vunnet. Så da dro vi da, og visste ikke riktig hva vi skulle forvente. Men vi hadde tre fantastiske dager, med upåklagelig stemning og masse bra musikk vi likte mye bedre enn vi trudde, og bestemte oss på siste dagen for å gjenta suksessen i 2016.

Sissel: Ja, det er vel egentlig en ren tilfeldighet at jeg har et forhold til Tons of Rock i det hele tatt, ettersom jeg vant to 3-dagers pass i fjor. Men var en så fantastisk stemning der oppe i fjor, at jeg bestemte allerede da, at det ville jeg være med på i år også.

Hva var fjorårets høydepunkt?
Sissel: Fjorårets høydepunkt må være In Flames og deres fantastiske sceneshow. Vi planla egentlig å droppe dem, siden jeg mente å ha hørt de før og tenkte de var litt vel heavy for meg. Men jeg husket visst feil, og er så glad for at vi fikk med oss dem allikevel.

Mona: Trur nesten høydepunktet må være selve overraskelsen over hvor utrolig gøy vi hadde det! Var så mye trivelige folk, og så mye bra musikk, og et så godt gjennomført arrangement på alle måter. Musikkmessig var det Twisted Sister og Dum Dum Boys jeg gleda meg mest til i fjor, og syns jo de leverte. Og sier meg enig med Sissel om In Flames.

Hva gleder du deg mest til i år?
Sissel: I år er det så mye jeg gleder meg til! Aller mest Black Sabbath med Ozzy, Alice Cooper og Europe. Men det aller beste er vel at så store navn i musikkverdenen som Black Sabbath og Alice Cooper kommer til min flotte, lille hjemby Halden for å spille. Det er veldig stas!

Mona: Gleder meg nok mest til de tre Sissel nevnte, med Alice Cooper på toppen av den lista. Men gleder meg like mye til stemninga og atmosfæren. Blir spennende å se hvordan de takler gjennomføring med dobbelt så mange besøkende! I tillegg vet jeg det er mange flere kjentfolk fra hele fylket som har sikra seg billetter i år. Det blir innmari artig.

Tre gode argumenter for å dra på Tons of Rock?
Sissel:
1: Alle disse fantastiske, trivelige menneskene som kommer sammen på en plass.
2: Det er en stor musikkopplevelse på en helt fantastisk arena.
3: Det er rett og slett en unik opplevelse å ta del i, og burde oppleves av alle.

Mona:
1: Du får en drøss av varierte og gode musikkopplevelser.
2: Du får nyte dem på verdens kanskje kuleste konsertarena i verdens aller fineste by.
3: Du får garantert nye bekjentskaper, med så mye ålreite folk på ett sted.
unknown

David Aleksandersen er en annen haldenser som ser frem til helgens festival.

Hvilket forhold har du til Tons of Rock?
Jeg var på festivalen for første gang ifjor og synes Tons of Rock har klart å bli en knallfestival på rekord-tid! Vi er også så heldige å jobbe med Tons of Rock gjennom firmaet vårt, og vi skal også i år filme det som skjer på festningen! Tons of Rock er av de aktivitetene i sommer-Halden som har internasjonal attraksjon og jeg blir stolt av Halden når jeg ser hva det er mulig å få til her!

Hva var fjorårets høydepunkt?
Fjorårets høydepunkt var mange, men Gojira, In Flames og Seigmen utmerket seg!

Hva gleder du deg mest til i år?
I år er det en helt sykt fet lineup, men jeg gleder mest til Behemoth, Megadeth, Black Sabbath, Alice Cooper, Ghost og Sixx:am – her kunne jeg nevnt 10 til…

Tre gode argumenter for å dra på Tons of Rock?
1. Vannvittig fet lineup
2. Herlig festivalsted – Fredriksten Festning
3. Masse hyggelige metalheads og gode venner

Emilie

Emilie Bergland Johansen syntes fjorårets festival var full av høydepunkter, og har ingen mindre forventninger til årets Tons of Rock.

Hvilket forhold har du til Tons of Rock?
Festivalen er blitt et av årets høydepunkter, så jeg vil påstå at vi har et veldig godt forhold.

Hva var fjorårets høydepunkt?
Fjoråret var smekkfullt av høydepunkter, men skal man nevne noen må det blir Venom, men også Twisted Sister. De skuffer aldri.

Hva gleder du deg mest til i år?
I år er det generelt headlinerne som jeg gleder meg mest til. Men det blir også stas å se lokalband som Mork på hjemmebane!

Tre gode argumenter for å dra på Tons of Rock?
1.) God festival i vår fantastiske festning
2.) Masse flotte mennesker med en felles kjærlighet for god musikk og god stemning
3.) Opplevelser for livet!

13509320_10154127178680631_1491408082_o

Knut Egil Høglund Volden er glad for at Tons of Rock har havnet nettopp her i Halden, og gleder seg til helgens opplevelser.

Hvilket forhold har du til Tons of Rock?
Har vel et godt forholdt til festivalen på alle mulige måter. Er utrolig glad i både musikk og folk. Så at festivalen havnet her i byen er bare supert.

Hva var fjorårets høydepunkt?
Litt vanskelig å bare dra frem ett høydepunkt fra fjorårets festival. Så må nok si Twisted Sister, Parkway Drive, Eluvetie og Gojira.

Hva gleder du deg mest til i år?
I år er det nok Behemoth, Vreid, Black Sabbath og Amon Amarth som står høyest.

Tre gode argumenter for å dra på Tons of Rock?
Tre utrolige gode grunner for å gå på Tons of Rock må jo være: musikken, stemningen og folkene man møter.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer