Haldenser bidro til gull for Nadderudrevyen

Da årets beste skolerevy for noen dager siden ble kåret av Aftenposten var det en haldenser som smilte ekstra bredt. Nadderudrevyen stakk av med førsteplassen og en av dem som skal ha en stor del av æren for det er Jørgen Konradsen. 

I Oslo setter alle de videregående skolene opp en revy hver. Dette tas på største alvor og det brukes mye ressurser. Aftenposten anmelder alle revyene og det hele ender opp med Revykavalkaden der priser deles ut for blant annet årets revy, beste kvinnelige skuespiller og beste mannlige skuespiller.

Jørgen Konradsen har gått på Halden videregående skole avdeling Risum, studert stand-up og revy på Ringerike folkehøgskole og studerer nå tekst ved Westerdals i Oslo. Han begynner å få mye erfaring fra forskjellige revyer og Nadderudrevyen gjorde åpenbart et godt valg da de ga han jobben som instruktør for årets revy.
– Min jobb har vært å fungere som sjef for skuespillerne. Det betyr blant annet at jeg har avholdt audtion, ledet øvelser, skrevet og regissert innslagene. Jeg har også hatt mye av det overordna ansvaret for det kreative og noe av det organisatoriske, forklarer han. Det er ingen tvil om at det har vært mange baller i lufta samtidig og mye arbeid.
– Vi har utarbeida konseptet for revyen, arrangert øvelser i samarbeid med andre grupper og passet på at alle har gjort det de skal. Kort sagt er instruktørene de som blir holdt ansvarlige for hvordan revyen blir. Sånn sett var vi jo heldige denne gangen.

Jørgen
Jørgen Konradsen bidro til gull til Nadderudrevyen.

Nadderudrevyen fikk 6’er i Aftenposten og ble kåret til Årets revy i lokalavisa Budstikka. Vinnerpremien for Årets Revy i Aftenpostenkåringen er å få sette opp revyen på en av landets største scener.
– 6’er i Aftenposten var mer enn vi noen gang hadde drømt om. Å deretter blir kåret til Årets Revy var rett og slett helt absurd. Jeg tror ikke jeg helt har klart å innse at vi skal sette opp revyen på Nationaltheatret. Hele greia er ganske surrealistisk, sier Jørgen.
Han oppsummerer revyen med at de har vært mange involverte, det er hardt arbeid og mye prestisje.
– Alle revyene blir anmeldt av Aftenposten, og for mange er nok denne karakteren langt viktigere enn den de får i matte eller naturfag.
Det sier seg selv at denne førsteplassen blir en fin sak å ha på Jørgen sin CV. Hvor går veien videre?
– Det har vært en kjempeerfaring. For det første har det vært utrolig gøy. Jeg har fått jobbe med mange flinke folk som har lagt ned utrolig mye arbeid for å gjøre resultatet best mulig. I tillegg har jeg fått masse nyttig erfaring både i forbindelse med skriving, organisering, og å jobbe med skuespillere, sier han.
– At jeg har fått skrive mye er spesielt gøy ettersom jeg for tiden studerer Tekst og Skribent på Westerdals Oslo ACT, og fordi underholdning er noe jeg kan tenke meg å drive med framover. Westerdals setter også opp en revy senere i år, der jeg er med som skribent.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer