Haldens nye superkino!

Fredag 26. november åpner Halden sin nye superkino i «Skofabrikken», med tre saler og eksklusive komfortseter. Kinoen får et utvidet serveringstilbud, bredere kinoprogram og satser på student- og seniorkino.

«Skofabrikken» (gamle storsenter) er Haldens nye samlingsted for kultur – og sammen med en rekke aktører flytter Halden kino inn i helt nye, moderne lokaler midt Halden sentrum. Utbyggingen og satsningen i «Skofabrikken» har gått som planlagt, og kinoen blir en av de første aktørene i bygget som åpner dørene. Filmer som «House of Gucci» (Jared Leto, Lady Gaga og Salma Hayek) og «Karl-Bertils julafton» (svensk familiefilm) er filmer publikum kan se åpningshelgen.

Vi er stolte og glade over å kunne åpne en ny kino i Halden, med tre saler, langt større publikumskapasitet og eksklusive komfortseter. Det blir en helt ny kinoopplevelse for folket i Halden og omegn, med tilrettelagt studenttilbud, seniorkino, for familier og alle andre, sier Clas Eriksen, kinosjef i Halden.

Kinosjef Clas Lucky Eriksen i godstolen. Foto: Stein Johnsen.

Satser i Halden, etter tøffe korona-tider

Det har vært utfordrende tider for Halden Kino og kinobransjen. Ett og ett halvt år med restriksjoner og markant nedgang i omsetning, har satt sine spor – men nå ønsker kinoen å se fremover og satse i byen med et utvidet og forbedret tilbud:

Det er ikke til å legge skjult på. Det har vært tøffe tider for oss lokalt i Halden og nasjonalt for øvrig, men nå ønsker vi å se fremover og vi ønsker å satse. Med denne kinoen er vi med på å løfte og bedre kulturtilbudet i byen, med et utvidet kinoprogram – Halden fortjener det, sier Clas Eriksen, kinosjef i Halden.

Tar opp konkurransen i fylket med fantastisk lyd, bilde og komfort

Den nye kinoen består av tre saler med universell utforming. Den største salen har 120 seter, og de to mindre salene har 60 seter hver. Alle salene har nye, eksklusive «recliner»-stoler, der publikum kan lene seg godt tilbake og nyte filmer på et topp moderne lerret, med fantastisk lyd. Bak den nye kinoen ligger en stor investering, som kinoen i Halden og eieren Nordisk Film Kino har ønsket ta, for med de nye lokalene, øl- og vinservering, kaffe fra Starbucks, Fanta Frozen og fantastisk lyd, bilde og komfort – tar kinoen opp konkurranse med andre kinoer i fylket.

Vi har et ønske om å skape en magisk atmosfære hvor filmene virkelig vil komme til sin rett med fantastisk lyd, bilde og komfort. Et lunt og godt sted å komme til, som et hjem – hos oss er du en gjest. Akkurat det du trenger for en vellykket filmkveld. Nå kan vi konkurrere om publikum fra hele fylket, med å tilby de beste opplevelsene, sier Haldens kinosjef, Clas Eriksen.

 

Kommentarer

kommentarer