Haldenrock Vol II

Førstkommende helg er det klart for en ny konsert i konsertkonseptet Haldenrock! Denne gangen blir det litt mørkere rock på Vannvogna med flere kule band. Headliner er et Halden-band med stor internasjonal suksess. Finn ut hvem det er her: 

Det startet i november i fjor. Lucass Edquist syntes Tons of Rock etterlot seg et hull i Haldens kulturliv. Det ville han gjerne gjøre noe med. Haldenrock ble svaret.

-Vi vil gjøre kvalitetsrock og metalmusikk lett tilgjengelig for publikum i Halden og samtidlig fylle det hullet Tons etterlot seg, forteller Lucass. Ideen bak Haldenrock-konseptet er å arrangere rock/metal konserter hvor publikum kan få mulighet til å oppleve mange  varierte artister innenfor denne sjangeren.

Lucass etablerte firmaet Edquist Industries. Firmaet skal i utgangspunktet ta seg av konsertarrangering, produksjon av musikk og bandmerchandise. I november gikk Haldenrock Vol. I av stabelen på Vannvogna i gågata.

-The Boogietraps varma opp skikkelig med sitt energiske show, forteller Lucass, og kveldens hovedband – The Suicide Bombers – ga alt de hadde på scenen. For et show det var! Vi fikk mange gode tilbakemeldinger fra publikum og band som spilte. Noen påsto at det var en av den beste konserten i Halden på lenge. Til tross for snøvær, alle som var med hadde det gøy og atmosfæren var kjempehyggelig hele kvelden.

Spektakulær headliner

Lucass ønsker å videreutvikle Haldenrock-konseptet. I tillegg til å ha kjente band på scenen vil han også invitere nye, lovende band til å spille på konsertene.

-Derfor denne gangen kjører vi på med fem band isteden for to, forteller Lucass. Og musikken blir nok et hakk kraftigere enn på Vol.1.

Oslobandet Thornbound blir det første bandet på scenen, de spiller melodisk, groovy metal i en lettere utgave. Hexenbeast fra Aurskog er et nytt, mystisk band som byr på teknisk, stemningsfylt death metal-musikk. Band nummer tre denne kvelden er death-metalere fra Mysen – Decipher.

-Gutta i Decipher er tilbake etter åtte års pause, forteller Lucass, det låter kraftigere og mer sinna enn noensinne! Her kommer vi til å oppleve litt høyere hastighet og old-school Florida-vibe. Sist men ikke minst, Halden Rock Vol. 2 hadde ikke vært så spektakulært uten en spektakulær headliner! Denne gangen blir det MORK – Haldens stolthet, bandet som de  fleste norske og utenlandske Metalmaniacs kjenner til – Skuddårskonsertens hovedstjerne.

Thomas Eriksen og co. skal altså avslutte kvelden med old-school Norwegian black metal av beste kvalitet.

-Det er alltid en stor opplevelse når Mork står på scenen, sier Lucass, hva kommer bandet til å overraske oss med denne gangen? Det må man bare finne ut av selv!

Overraskelse og merch

Dørene åpnes klokken 19, da vil DJ Ask spille groovy metal frem til første band går på scenen 19.45.

-I tillegg til de fire ovennevnte bandene kommer det til å bli et overaskelsesshow på konserten, forteller Lucass. La det være en «treat» til de som kommer!

Det blir også stand med salg av merch på Vannvogna lørdag kveld.

-Vi tetter vårt samarbeid med Metalheads Against Bullying (MAB), forteller Lucass, de er den eneste organisasjonen mot mobbing med tilknytning til rock-og metallmiljøet – derfor inviterer vi dem til å være med på Halden Rock. MAB kommer til å ha sin stand inne på Vannvogna. Det blir muligheter til å kjøpe bandmerchandise! Ved å kjøpe  T-skjorter og plater støtter man ikke kun artistene, men man gjør også en god gjerning. 10% av merch-inntektene doneres til MAB. Med hjelp fra Terje Johansen og Metaworks Photography & Art, får vi dokumentert alle  konsertene utover kvelden både på bilde og video. Takket være dem kommer vi til å ha live footage som vi kommer til å dele med alle senere.

Lucass håper mange kommer for å støtte opp om byens nye rockekonsept.

-Bli med på å skape sesongens beste konsert i byen – Haldenrock Vol.2! Det er fortsatt billetter tilgjengelig på nett igjen – de koster 250 kroner. Forsalget avsluttes fredag 28 februar kl. 20:00. På konsertdagen kommer billetten til å koste 300 på døra.

Haldenrock vol 2. altså dere, på Vannvogna lørdag fra sju og utover. Billetter finner dere her.

 

 

 

Kommentarer

kommentarer