Halden Teaterskole presenterer: Jungelboken!

Denne uka satte Halden Teaterskole opp Jungelboken i Brygga Kultursal i samarbeid med Halden danseskole!

Foto: Johannes Granseth
Foto: Johannes Granseth

Støvet (og røyken) har lagt seg etter Halden Danseskole og Halden Teaterskole gjorde siste nummer i Jungelboken for en fullsatt Brygga kultursal, onsdag 10. Mai.

15 nye låter med hver sin respektive dans fikk sin verdenspremiere i Brygga kultursal, og denne skreddersydde versjonen av Disney-klassikeren tok publikum med storm og superlativene var mange etter de to utsolgte forestillingene. 

Det kunstneriske teamet bak produksjonen er samstemt enige i at det var en suksess.

“Vi har virkelig funnet et format på vår-forestillingen som det er verdt å utforske”, sier produsent Sverre Magnus Heidenberg.

Foto: Johannes Granseth
Foto: Johannes Granseth
Foto: Johannes Granseth

Regissør Kristoffer Nicolaysen har dette å si etter ukens eskapader:

“Først og fremst er det utrolig givende å se noe som dette blomstre slik det har gjort. Jeg er takknemlig og ydmyk for alle lovord og all tillit jeg har fått i løpet av denne prosessen. 

Jeg skal innrømme at det å lage 15 nye låter, nytt manus, ny (og moderne) scenografi i tillegg til å ha regi ikke er den enkleste oppgaven jeg har begitt meg ut på- men med det sagt: er jo gevinsten av det hele verdt det.”

Foto: Johannes Granseth

STEPPER PÅ SPOTIFY

Nå som produksjonen er over, kan det kunstneriske teamet avsløre at alle låtene som er spesiallaget til Halden Teaterskole og Halden Danseskole kommer på Spotify den 19. Mai.

På det ene nummeret med navnet: “Kampen” er steppe-nummeret koreografert av Rebekka Undrum med i en passasje i låten.

Dette ble altså spilt inn live under forestillingene og nå lagt inn i låta. 

Foto: Johannes Granseth
Foto: Johannes Granseth

MADE IN HALDEN

Det kunstneriske teamet kan også avsløre at planen er å gjøre noe lignende igjen til neste år.

“Vi har funnet en form vi liker, spørsmålet er bare hvordan “upper” vi det herfra?» sier Sverre.

Det har det kunstneriske teamet tenkt en del på. Og dersom alt går etter planen skal Halden Teaterskole limes inn i tilbudet til Halden Danseskole.

“Vi var dessverre veldig begrenset med folk på HTS i år, samtidig som HDS er fullt av dansere som også vil drive med skuespill. Det var uheldig at det ikke lot seg kombinere i år, og derfor ønsker vi å utvide hva Halden Danseskole kan være, slik at neste produksjon virkelig drar nytte av alle styrkene til både elevene og staben” sier Sverre.

“Det er som Knut Olav Brekklund Sæves sa da han overrakte meg buketten fra kommunen: “Dette er made in Halden”

Og jeg ser på det som både vår plikt og vårt ansvar å øke verdien av det stempelet for hvert år som går” sier Kristoffer.

Foto: Johannes Granseth

Kultursjef i Halden Knut Olav Brekklund Sæves overvar forestillingen, han var mektig imponert over Jungelboken.

– Dette var en både vakker og tøff forestilling. Det var også en helt original og skreddersydd versjon av Jungelboken regimessig, så litt ekstra applaus for det. Jeg synes de nailet pakken med digital scenografi og ny musikk sammen med alle de dyktige unge danserne.

– Vi vil at Halden skal være kulturby som skaper deltakelse, talent og glød. Deltakelse handler om mulighet til å oppleve og utfolde seg, gjerne sammen med andre. Når vi bringer inn talent-begrepet må det forstås med det premisset i bunn at vi tror alle har minst ett talent, og at vi trenger arenaer der folk kan oppdage og utvikle sitt.

Foto: Johannes Granseth

 

 

 

Kommentarer

kommentarer