Halden teaterskole flytter til Violgata

Nå flytter Halden teaterskole til Violgata. -Endelig får Halden teaterskole egne lokaler, sier styreleder i Halden teaterskole, Sverre Magnus Heidenberg.

Hvis du går oppover Violgata kan du se skiltet deres på veggen allerede, i Lillevimz’ gamle lokaler. Halden teaterskole har flytta inn. Jeg møter fire glade teaterskolesjeler ved deres nye tilholdssted, de låser opp døren til sitt nye hjem og viser meg fornøyd lokalene. Sverre Magnus Heidenberg, Sara Stang Møller, Maren Eikli Hiorth og Charlotte Lindmann er alle svært glade for å ha fått egne lokaler til teaterskolen sin.

-Her er det perfekt, sier Sverre og slenger ut med armene, vi har ett stort rom foran her og bak har vi både kontorer og toalett og det vi trenger.

Da Halden teaterskole startet opp høstsemesteret var de ikke klar over at lokalene i Violgata til leie. Teaterskolen etablerte seg både her og der, og følte seg litt spredt. En dag gikk Sverre oppover Violgata og så at lokalene var tomme. Da var det gjort.

-Det er kjempedeilig at vi samler teaterskolen her, sier teaterpedagog Maren Eikli Hiorth, nå skal vi ha alle timene våre her. Det synes jeg er veldig fint.

Improvisering for voksne

Maren og hennes teaterpedagog-kollega Charlotte Lindmann kommer to ganger i uka per tog til Halden for å undervise haldenbarn i teaterkunsten.

Halden teaterskole har startet opp et Teatersport-kurs i høst, i tillegg til teaterkurset for voksne som de startet med i fjor. 

-Vi startet jo med bare teaterkurs det første året, forteller Sverre, men nå har vi utvida med teatersport og musikal også. Da vi hadde workshop i sommer hadde vi teatersport på programmet, og de voksne syntes det var supergøy. Derfor har Rolls Royce i teatersport her starta eget teatersportkurs.

Sverre peker på Charlotte. Det er hun som er Rolls Royce. Charlotte har nemlig vært i NM i teatersport, og vært med å vinne innlandsfinalen i teatersport for noen år siden. Meningen med dette teatersportkurset er imidlertid ikke å vinne noe.

-Vi skal lære dramaturgien i teatersport, forteller Charlotte, og det å bli gode på å improvisere. Det tar tid, vi har mange øvelser som er veldig morsomme. Det kommer til å bli mye latter. Kurset er for voksne og ungdommer. 

Musikal og teaterkurs for småttiser

Musikalkurset er også nytt i år. Her har pedagogene tenkt å sette opp en musikal på sikt. Hvilken musikal som skal settes opp er foreløpig en hemmelighet. Det blir ikke en hel musikal som settes opp, men utdrag fra én musikal på til sammen en halvtime. I musikalgruppe 2 er aldersgrensen opp til 25. Dette kurset samarbeider Maren og Charlotte om.

-Kanskje dette kan bli en hyggelig fritidsaktivitet for studenter, legger Maren til, og også en fin måte å komme inn i et miljø på!

Et nytt kurs som står på tapetet er teaterkurs for barnehagebarn i alderen tre til fem år. Hvert barn må ha med seg en foresatt inn i undervisningen.

-Den foresatte blir med på undervisningsopplegget, forteller Maren, og dette blir jo en fin anledning for barn og voksne til å ha litt kvalitetstid sammen. Dette har vi gjort med stor suksess i Bærum, så vi tenkte å viderebringe det hit. Og det må jo ikke være mor eller far som er med, det kan jo være en bestefar eller en tante. Her er det fokus på teaterlek og teaterglede, her skal vi ikke ha noen forestilling som avslutning.

Teaterskolens andre kurs vil ha en lukket visning for foreldre og familie før jul, og så en helaftens forestilling til sommeren.

Les mer om kursene til Halden teaterskole på deres hjemmeside

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer