Halden Teaterskole flytter inn i Samfundet

Fra neste uke av vil det ikke bare være ungdomsklubb på Samfundet, nå skal Halden teaterskole også ta det ærverdige huset i bruk.

Høsten er her, og byens diverse kulturlæringssteder starter sine høstsemester denne og neste uke. Halden teaterskole er intet unntak, og i høst starter de nytt semester i nye lokaler. Samfundet blir nå ikke bare åsted for ungdomsklubb, men også teaterundervisning.

Teaterskolens styreleder, Sverre Magnus Heidenberg, er glad for at Halden teaterskole skal flytte noen av kursene sine til Samfundet.

-Dette er helt fantastiske lokaler å bruke for oss, sier Sverre, og jeg synes det er viktig at de ulike kulturaktørene i byen får en plass inn i Samfundet. Mitt ønske hadde vært at dette kunne vært et møtested for alle oss som driver med kultur.

Sverre og de andre fra Halden teaterskole synes det er veldig passende å bruke storsalen i Samfundet til teaterundervisning.

Sverre synes Samfundet hadde vært et ideelt kulturhus i Halden.

-Det er et veldig egnet sted for konserter og teater, og jeg skulle veldig gjerne hatt kulturproduksjoner på scenen i storsalen her. Og så er det jo så fint utnytta i første etasje, hvor Mikaela driver den fantastiske ungdomsklubben sin. Vi gleder oss til å samarbeide med dem.

I tillegg til Samfundet vil Halden teaterskole benytte seg av både Black Box og Konservativen til sin undervisning.

Foruten nye, spennende lokaler, har Halden Teaterskole hele fem nye kurstilbud denne høsten; Musikal, Teater for de minste, Teatersport, Kor og Figurteater! Musikal er det pedagogene Maren Eikli Hiorth og Charlotte Fjell Lindman som står for. De lover teater, sang og dans, og gleder seg stort til å ta imot elevene sine.

Daniel og Håkon skal undervise i figurteaterfaget ved Halden teaterskole denne høsten.

Figurteater er det duoen Daniel og Håkon som holder i, de samme to som i sommer var aktuelle med forestillingen Den grønne ridder. De ser frem til å leke seg igjennom høsten med kreative sjeler. Teater for de minste, et teaterkurs for barn mellom fire og sju. Det blir Maren som skal undervise småttisene i teaterkunsten.

Vil du finne ut mer om Halden teaterskole? Les mer på deres hjemmesider.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer