Halden Røde Kors inviterer til Julebord og Nyttårsfest

Halden Røde Kors inviterer til julebord på Fredriksten kro og nyttårsfeiring i Metodistkirken i koronaens jul.

Det regner fra en mørk desemberhimmel i Halden, men Anita Mosbye, Linda Amundsen, Tore Trollbu og Astrid Røren fra Halden Røde Kors tropper velvillig opp i gråværet for en prat om sine to juletiltak i koronaens jul. Halden Røde Kors har besluttet å invitere til to juleselskaper i år.

– Vi har kontakt med mange som sliter litt i hverdagen, forteller Astrid Røren ved Halden Røde Kors, noen sliter med angst eller depresjon, andre er bare ensomme. Besøkstjenesten har fullt opp med oppdrag.

– Det er mange som er ensomme nå for tiden, legger Anita Mosbye til, det kan jo faktisk være så enkelt som at man bor langt fra familien. Hvis du bor i Halden og barna dine bor i Nord-Norge og det er pandemi, så blir man fort litt ensom.

Halden Røde Kors’ omsorgsråd fortvilte da Norge stengte ned i mars.

– Vi nådde ikke ut til de som trengte det mest, sier Astrid, og måtte ty til digitale løsninger frem mot sommeren. I sommer var det jo lettere trykk på smittetallene, og vi kunne åpne dørene så smått igjen. I høst når det snørte seg til igjen så spurte vi hverandre: Hva kan vi gjøre for å lette situasjonen? Mange ønsket da at vi skulle arrangere julebord og nyttårsfest.

Halden Røde Kors hadde ikke budsjettert for to juleselskaper i 2020, så det måtte en omdisponering av midler til. Midler til aktiviteter som ikke er gjennomførbare grunnet pandemien ble flyttet til juleselskapene. Allikevel kom de ikke i mål. Heldigvis har Stiftelsen Dam en ekspressløsning for nettopp slike kriser, Halden Røde Kors søkte om midler hos Dam og fikk hele 30 000 i støtte.

– Vi kastet oss rundt og begynte å lete etter egnede lokaler, forteller Astrid. Fredriksten kro stenger egentlig dørene før den 22. desember, men de åpner dørene for oss allikevel. Er ikke det flott gjort? Vi har ikke mulighet til å holde store fester hos oss, det er rett og slett for små lokaler.

Det er ikke plass til julefest i Halden Røde Kors’ lokaler i Busterudgata, men på Fredriksten Kro skal de få plass til alle sammen! Fra venstre; Tore Trollbu, Anita Mosbye, Astrid Røren og Linda Amundsen.

– Vi trenger nytt hus, sier leder for Halden Røde Kors Linda Amundsen, vi har vokst ut av lokalene våre! Vi ber pent om at alle i Halden trykker på Røde Kors-lotteriet neste gang dere panter flasker. Dette er penger kommer direkte til oss, og det er frie midler som vi kan bruke til å investere i lokaler og utstyr. Ellers er det meste vi får av midler øremerket til spesielle aktiviteter, men vi har behov for å utvide nå! På den måten får vi hjulpet enda flere.

Det blir god mat og underholdning både på julebordet og nyttårsfesten. På førstnevnte fest vil barnekoret Koriallverdenellerno synge, samt at Haldenbandet Huma Luma vil dukke opp for å spille.

–Jeg må skryte av Huma Luma og barnekoret, sier Astrid, de krever ikke honorar og spiller for smulene. Det er veldig snilt og raust at de stiller opp for oss på denne måten.

Nyttårsfeiringen vil finne sted i Metodistkirken på nordsiden.

– Metodistkirken leier ut lokalene sine til nyttårsfesten til en meget snill pris, sier Astrid. Vi har allerede et godt samarbeide i form av at Mandagsgruppa som står for matutdeling får bruke lokalene der.

Mange som kommer på julefesten er allerede tilknyttet Røde Kors-nettverket fra før. Men folk som ikke er tilknyttet Røde Kors er også velkomne, både på julebordet og nyttårsfesten.

Halden Røde Kors er takknemlige for all støtte og hjelp de får til juleselskapene.

– I tillegg får vi mye hjelp og støtte av våre egne flotte frivillige som stiller opp på sin fritid for å få gjennomført disse arrangementene, sier Astrid, slik at det blir to hyggelige og trygge arrangementer for de som stiller opp.

Hvordan er det, trenger dere flere frivillige ved Halden Røde Kors?

– Alltid, svarer Linda. Behovet i Halden er stort. Det er antall frivillige som begrenser vår aktivitet, desto flere frivillige vi får inn desto flere tiltak kan vi sette i gang. Behovet er nesten ubegrenset.

Kunne du tenke deg å gå på julebord med Røde Kors 22. desember? Eller være med og feire inngangen til 2021 i Metodistkirken? Eller bli frivillig ved Halden Røde Kors? Ta kontakt med Halden Røde Kors da vel! Du finner dem på Facebook.

Juleselskapet er snart fullbooket, men det er mange ledige plasser på nyttårsfeiringen enn så lenge. Den som er interessert må ta kontakt med Halden Røde Kors innen 18. desember på grunn av at maten må bestilles i forkant av selskapene. Begge selskap gjennomføres naturligvis etter gjeldende smittevernregler.

Her finner du nettsiden til Halden Røde Kors.

Sponsorer til årets juleselskaper:

Hovedsponsor er Stiftelsen Dam.
Huma Luma og Koriallverdenellerno sponser med underholdning på julebordet.
Metodistkirken leier ut sine lokaler til en meget snill pris.
Frivillige fra Halden Røde Kors stiller opp.
Murtnes Catering og BBQ lager en god gryte – til en god pris.
Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer