I dag åpner Halden Music Onestop

Halden Music Onestop åpner sine digitale dører for salg av fysiske utgivelser mandag 13. juni. Halden Music Onestop tar mål av seg til å samle alt av haldenmusikk tilgjengelig på fysisk format på ett sted. Derav navnet Halden Music Onestop.
Foto: Omar Østli

Vi som står bak Halden Music Onestop, haldenmusiconestop.no, har lagt merke til at det fortsatt kommer et sted mellom femten og tjue nye plater på fysiske formater fra haldenartister hvert år. Over år har det blitt bygget opp en betydelig katalog av haldenutgivelser. Mange av disse har begrenset distribusjon, blant annet på grunn av at det ikke lenger finnes en tradisjonell platebutikk i Halden.

Haldenartistene har således vært prisgitt å selge CDer og vinyl på sine egne konserter eller via ad-hoc-løsninger i begrensede perioder i butikker.

Halden Music Onestop har som ambisjon å lagerføre så mange haldenutgivelser som mulig, etter et «love all, serve all»-prinsipp, her vil finnes alt fra klassisk til metal, fra country til punk, jazz til folk, rock til gammaldans.

Hele utvalget vil ligge tilgjengelig på Halden Music Onestops hjemmeside, og kan bestilles 24/7. Levering av bestilte varer kan skje via to løsninger; ordinær postordre til din postadresse eller til såkalt pickup-utlevering på Bryggerhuset i Storgata 2A, ved Torvet på Sydsiden. Den siste løsningen innebærer en betydelig besparelse, du betaler kun 10 kroner uansett vekt og størrelse på bestillingen. Bryggerhuset er vanligvis åpent fra 08.00 til 23.00.

Registrerer du deg som kunde hos Halden Music Onestop kan du også velge å få tilsendt nyhetsskriv når det dukker opp nye utgivelser i butikken.

På sikt vil Halden Music Onestop også selge andre produkter knyttet til musikkvirksomhet, såkalt merch ( kort for merchandise), t-skjorter, cap´er etc.

Vi vil også selge utgivelser av artister vi har valgt å kalle haldenvenner, utenbys/ utenlands artister som har spesiell tilknytning til Halden f.eks. fordi at de har spilt inn plater i et haldenstudio eller har samarbeidet med haldenmusikere/ produsenter. Deriblant Trond Andreassen, Luke Elliot, Chip Taylor, Lars Martin Myhre og Tom Russell.

På tross av at mye av dagens musikkbruk foregår via strømmetjenester, er det fortsatt også mange musikkelskere som foretrekker å skaffe seg musikken sin på fysiske formater, via CD eller vinyl. Ikke minst har interessen for vinyl, formatet mange trodde skulle bli helt borte på 1990-tallet, fått en markant oppsving. Der både helt nye utgivelser og re-utgivelser av musikk som opprinnelig ble sluppet på vinyl, konkurrerer om kjøpernes oppmerksomhet.

Halden Music Onestop er et forsøksprosjekt initiert av Rikke Prang Følkner, Omar Østli og Tom Skjeklesæther og gjennomføres i nært samarbeid med et stort antall haldenartister.

Pressemelding fra Halden Music Onestop.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer