Halden litteraturforenings vårprogram

En spennende vår med Halden litteraturforening ligger foran oss. Nye forfattere kommer på besøk, nye bokbadere skal testes ut og nye konsepter ser dagens lys. Her kommer hele programmet for våren 2019:

Onsdag 9. januar: Levi Henriksen bokbades på Bryggerhuset

Vårprogrammet starter allerede onsdag neste uke, da dukker nemlig Levi Henriksen opp på Bryggerhuset. Levi Henriksen (f. 1964) er godt kjent for mange haldensere. Låtskriver, sanger og forfatter Henriksen har blitt bokbadet i Halden før, og det er bibliotekar og bokbadveteran Elisabeth Kjensli Johansen som skal bokprate med Henriksen neste onsdag.

Levi Henriksen har skrevet en rekke bøker, men på dette bokbadet skal det prates om hans siste novellesamling; Jern og metall (2018). Novellesamlingen har høstet høye terningkast og gjeve lovord fra anmeldere landet rundt.

Arrangementet starter klokken 19.30.

Søndag 3. februar: Forfattermøte for barn med Håkon Øvreås og Øyvind Torseter på Bryggerhuset.

Søndag 3. februar står årets første forfattermøte for barn for tur! Da kommer Håkon Øvreås (f. 1974) til Bryggerhuset for å snakke om superhelt-bokserien om Rune. Om dagen er Rune bare Rune, men om natten blir han Rune Brune: Superhelten som ikke er redd for noe. Den siste superhelt-boken kom i 2018 og heter Blåse

Med seg har Håkon Øvreås illustratør til Brunebøkene Øyvind Torseter (f. 1972). Torseter er en prisbelønt illustratør, men også billedkunstner, tegneserieskaper og forfatter.

Forfattermøtet for barn med Håkon Øvreås og Øyvind Torseter passer for barn mellom fem og ti. Litteraturforeningen oppfordrer alle barn til å kle seg ut som sin egen superhelt!

Arrangementet starter klokken 16.

Onsdag 6. februar: Nikolaj Frobenius bokbades på Bryggerhuset

Nikolaj Frobenius (f. 1965) er utdannet ved filmlinjen på The London Institute og har skrevet en rekke filmmanuskripter og bøker siden debuten med romanen Latours katalog i 1986. Bøkene hans er oversatt til femten språk! I boken Kongonotatene (2018) tok han for seg prosjektet med å skrive en fortelling basert på virkelige hendelser når man ikke kan stole på at noen av de involverte snakker sant. 

Nikolaj Frobenius bokbades av nyhetsredaktør i Halden Arbeiderblad Morten Ulekleiv.

Arrangementet starter klokken 20.

Søndag 3. mars: Teaterforestilling for barn i Black Box

Skogen i hjartet er en vakker og stillferdig reise om froskens ferd gjennom vinteren, en forestilling som oppmuntrer til bevegelse og samklang med de minste barna. Forestillingen er basert på poesi av forfatteren Hanne Bramness. Medvirkende er Cecilie Jørstad (skuespiller), Mats Eilertsen (kontrabass), Yvonne Wiche Levinsen (bevegelseskoreografi), Biba S Jelusic (scenografi) og Yifan Wang (scenografi/kostyme).

Passer for alle aldre.

Arrangementet starter klokken 13.

Torsdag 7. mars: Gunnar Staalesen bokbades på Bryggerhuset

Gunnar Staalesen (f. 1947) har skrevet en rekke prisbelønte romaner, skuespill og barnebøker. Mest kjent er han kanskje for bøkene om privatdetektiven Varg Veum. I Staalesens siste krimroman Utenfor er hundene (2018) er det Varg Veum selv som anklages for mord.

Gunnar Staalesen skal bokbades av førstelektor i språkdidaktikk ved Høgskolen i Østfold, Camilla Bjørke.

Arrangementet starter klokken 20.

Onsdag 3. april: Monica Isakstuen bokbades på Bryggerhuset

Lyriker og romanforfatter Monica Isakstuen (f. 1976) debuterte med romanen Avstand² i 2009, og har siden gitt ut både diktsamlinger og romaner. Isakstuen fikk Brageprisen for sin roman Vær snill med dyrene (2016). I sin 2018-roman Rase utforsker Isakstuen det ukontrollerte sinnet som bobler opp i romanfiguren mot de aller nærmeste.

Monica Isakstuen bokbades av bibliotekarsjef ved Sarpsborg bibliotek Anette Kure.

Arrangementet starter klokken 20.

Søndag 28. april: Forfattermøte for barn med Elisabeth Moseng på Halden bibliotek

Barnebokforfatter og illustratør Elisabeth Moseng har illustrert en lang rekke barnebøker i løpet av sin karriere. I 2014 debuterte hun som forfatter med barneboken Når jeg blir storebror. Mosengs siste barnebok Herr Hansen får besøk handler om surpompen Herr Hansen som oppdager en diger elefant utenfor huset sitt. 

Passer for barn mellom tre og ni.

Arrangementet starter klokken 13.

Torsdag 9. mai: Mari Kjos Hellum bokbades på Bryggerhuset

Mari Kjos Hellum er utdannet litteraturviter og jobber som høgskolelektor ved Høgskolen i Østfold. Hun er en anerkjent foreleser, og i 2018 ga hun ut sin aller første roman En begivenhetsrik uke i Glenn Johansens liv. Boka er en vittig fortelling om en introvert fyr som blir forlatt av sin kone – men reiser seg mot alle odds.

Mari Kjos Hellum bokbades av bibliotekar ved Høgskolen i Østfold, Kjell Erik Johnsen.

Arrangementet starter klokken 20.

Prisen for voksen-arrangementene er 100 for medlemmer, 150 for ikke-medlemmer og 75 for studenter. Alle barnearrangementer er gratis, men det kan bli mye folk så det lønner seg allikevel å reservere billett på forhånd, og det kan du gjøre på Ticketmaster.

Forsidefoto:

Gunnar Staalesen (til venstre): Helge Skodvin

Levi Henriksen (til høyre): Rolf M. Aagaard

Nikolaj Frobenius: Christian Elgvin

Kommentarer

kommentarer