Halden Kunstforening arrangerer foredrag

I 2017 feirer Halden Kunstforening 70 år. I anledning jubiléet arrangerer Kunstforeningen en jubileumsuke med foredrag og utstillinger i perioden 1. -10. september. Jubiléet åpnes fredag 1. september med et foredrag om samtidskunst av kunsthistoriker Maj Britt Bergh på Herregårdskaféen.

Samtidskunst som spesialfelt

Maj Britt Bergh er utdannet kunsthistoriker fra New York City University, med formidling av samtidskunst som spesialfelt. Hun har arbeidet som høyskolelektor, er tidligere formidlingsleder ved Galleri F15, har forelest på en rekke kunstskoler og kunstinstitusjoner og har vært reiseleder for kunstreiser.

Et streiftog gjennom kunsthistorien

Foredraget tar opp kunstens funksjon gjennom tidene og ser på hvordan strømninger i samfunnet påvirker de aktuelle kunstuttrykkene. Samtidskunsten speiler dagens samfunn og sier noe om det å være menneske i dag. Dagens kunst kan bidra til å øke vår forståelse av oss selv og vår tilværelse. Den kan generere nye tanker og holdninger og forhåpentligvis gjøre oss til mer bevisste og reflekterte mennesker.

Men samtidskunsten er like uoversiktlig og variert som samfunnet for øvrig. Gjennom Maj Britt Berghs foredrag “Et streiftog gjennom kunsthistorien – fra hulemaleri til CD-romkunst” kan du lære mer om både samtidskunst og kunsthistorie.

 

Påmelding senest 24. august 2017 til: haldenkunstforening@gmail.com

Foredraget er åpent for alle, og starter kl. 18.00.

Les mer om Halden Kunstforening på deres facebookside.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer