Halden-keramikk på Skofabrikken

 

Ta deg en tur bortom Frivilligsentralen utstillingsmonter på Skofabrikken og se Foreningen Haldenkeramikks nye utstilling!

Foreningen Haldenkeramikks store gjenstandsamling vokser stadig. I skrivende stund har de akkumulert nærmere to tusen gjenstander! Foreningen holder for tiden på med å fotografere og registrere hele sin keramikksamming, slik at den skal bli tilgjengelig i et digitalt museum.

– Vi får inn nye gjenstander hele tiden, forteller Nicola Bjerén. Vi får stadig gaver, eller kjøper ting privat, eller på auksjoner både her i Norge og i utlandet.

Jeg møter Nicola utenfor Frivilligsentralen nede i Skofabrikkens kjeller. I glassmonteret til høyre for Frivilligsentralens inngang har Foreningen Haldenkeramikk satt opp hyller, og fylt dem med lokalt produsert keramikk.

– Nittini prosent av det som står utstilt her nå, var ikke med i den store utstillingen på Rød, forteller Nicola. Dette er gjenstander vi har fått inn i samlingen etter utstillingen.

Mens vi står og prater utenfor monteret, kommer det stadig folk innom for å kikke på utstillingen. Noen kommer langveisfra. Nicola tar på seg vertskapshatten, og forteller om produsenter, støping, glasur og former. Tilskuerne følger interessert med.

Utstillingen på Skofabrikken skal stå til utgangen av februar, og kan beskues i husets åpningstider. Dørene til Skofabrikken åpnes klokka åtte om morgenen, og huset er åpent helt frem til siste kinofilm er ferdigspilt.

Den hvite skulpturen er Otto Mulders elevarbeide fra kunstakademiet i Maastricht.

 

Vil du lese mer om Foreningen Haldenkeramikks gjøren og laden? Se her da vel:

Keramikksommer på Rød

Frodig Fajanse og Kjærlig Keramikk

Tørker støv av glemt industrihistorie

 

 

 


 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer