Halden i beste sendetid på NRK TV 14. mars

Førstkommende søndag blir det fokus på Halden, Fredrikshalds teater og Det Norske Blåseensemble i programposten «Hovedsscenen».

Hovedscenen har de siste 20 år vært NRK sin hovedsatsning på presentasjon av opera, ballett og klassisk musikk, og endelig etter 20 år er det Det Norske Blåseensemble som er viet en hel konsert. Konserten som sendes er et opptak fra Fredrikshalds Teater høsten 2020, da orkesteret tok med seg et TV team og sitt eget harmoniensemble inn i teateret. Fredrikshalds teater ble for anledningen omdannet til et TV-studio, spesielt inviterte fikk koronaplass i salen og publikum fikk oppleve et teater de sjelden har sett før.

Programmet presenteres av Fredrikshalds teaters egen Asgeir Borgermoen og hornist Steinar Granmo Nilsen.

Konserten er et samarbeid mellom Østfoldmuseene og Det Norske Blåseensemble, og lederne for begge institusjoner er strålende fornøyd med samarbeidet og bruken av teateret.

Det er med stor stolthet og glede at Det Norske Blåseensemble endelig får vist frem noe av det ypperste som Haldens kulturliv har å by på – musikk fra ensemblets satsingsområde fremført i norsk kulturlivs skjulte perle, Fredrikshald Teater. – Thorstein Granly, direktør DNBE

Fredrikshalds Teater har siden åpningen i 1838 vært en arena for profesjonelle og amatører. Vi har i de siste årene arbeidet bevisst for å videreutvikle samarbeidet med de lokale sceneinstitusjonene i Halden og gleder oss at Det norske blåseensemblet deler gleden i å bruke det æreverdige teatret.  –  Lillian Nyborg, avdelingsdirektør Østfoldmuseene

Underveis i konserten opplever vi oboens mektige og lekne klang i Webers Concertino for obo og blåsere i C-Dur med Boris Fatulaev som solist. Konsertens hovedverk er Beethoven sitt Parthia Ess-Dur op. 103, hvor de relativt ulike fire satsene preges av en ung Beethoven i en læringsprosess. Lekent og godt for øret. Ensemblet avslutter denne kvelden med overraskelser fra Rossini og Mozart. Steinar Granmo Nilsen er musikalsk leder, og noen skråblikk om verkene vil serveres underveis.

Programtittel: Harmoniensemble i Fredrikshalds Teater

Sendetidspunkt: Søndag 14.mars kl. 20.45

Sendested: NRK 2, og tv.nrk.no

Produsert av Peiling Film og TV for Det Norske Blåseensemble

Kommentarer

kommentarer