Halden Farvehandel flytter et par hundre meter

Einar Skontorp har drevet Halden Farvehandel på Torget i fem år. Om noen dager pakker han siste rest av flyttelasset og tar med seg butikken til det haldenserne kjenner som ”Kåre Andersen”-bygget. Her gleder han seg til mye større lokaler og enda bedre eksponeringsmuligheter. 

Det er en særdeles ivrig og entusiastisk butikkeier jeg møter mandag formiddag. Han er i full gang med å flytte lagret fra butikken på Torget til den nye butikken i ”Kåre Andersen”-bygget.
– Det har vært fem spennende og morsomme år på Torget. Når jeg nå fikk muligheten til å inngå en god kontrakt her med større lokaler og fantastiske vinduer rett ut til en av Haldens mest trafikkerte gater så kan jeg ikke la den muligheten gå, forteller han.

Halden Farvehandel har overlevd i en bransje med sterk konkurranse fra store kjeder som Byggmakker og Maxbo. Einar har fokusert på at de kan tilby kompetanse, service og godt utvalg.
– Vi er en faghandel med mange års erfaring. Alle i Halden Farvehandel mange års erfaring i bransjen, kjenner markedet godt og vet hva kundene trenger når vi veileder dem, sier han. I butikken på Torget er lokalene ganske små og det er ”en trapp opp” til tapetavdelingen. Når han nå viser meg rundt i det nye lokalet er det ingen tvil om at de både kommer til å få mye bedre plass, men at det også blir et bredere utvalg. I tillegg er han glad for at de nye lokalene er handikapp-vennlige.
– Det blir på mange måter en helt ny butikk, men kundene våre skal være helt trygge på at det er den samme Halden Farvehandel som det har vært de siste fem årene. Vi skal ha de samme merkene og produktene. Tapet-avdelingen kommer vi til å utvide, her er det mye spennende på gang.

Einar ser mange muligheter med Halden Farvehandels nye lokale.
– For det første er det en helt fantastisk beliggenhet inntil en av de veiene i Halden der det passerer absolutt flest folk. Det er store, fine vinduer og de skal vi lyssette og gjøre informative og inspirerende, forklarer han.
– For det andre mener jeg dette er et mer gunstig lokale for en farvehandel. Det er alt på en flate, enkelt å bære tunge malingspann ut uten trapper og vi blir ikke stengt inne når det er store arrangementer på Torget.

Halden Farvehandel åpner i nye lokaler 24. april. Frem til det er det fortsatt mye som skal på plass.
– Det er ikke bare bare å flytte en farvehandel, det er mange tunge løft. Men vi er godt i rute og jeg gleder meg veldig til vi skal begynne på innredningen av butikken, sier han og viser hvor disken skal stå, hvor tapet-avdelingen skal være og hvor de skal ha en kaffe-krok til kundene. Det er mange detaljer som skal på plass.
– Det viktigste for meg er å fortelle haldenserne at farvehandelen ikke skal legges ned. Vi skal bare flytte til den andre siden av Torget.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer