Halden Drum Corps

Haldensere, gled dere! La meg få presentere Halden Drum Corps!

Det øves til konsert. Jeg møter en glad gjeng i kjelleren på Hjortsberg Skole. Det er siste innspurt før debuten: Åpningen av Kulturhuset Skagerack i Strømstad 16. mars.

Oppstart var i januar og nå er 11 ivrige trommeslagere med i gruppa. De vil gjerne ha flere medlemmer, jenter og gutter. Har du fylt 12 år kan du bli med, her er ingen øvre aldersgrense eller krav til forkunnskap.

Halden Drum Corps er et kulturskoleprosjekt på tvers av landegrenser. Vidar Eilertsen fra Halden Kulturskole og Ulf Hansson fra Strömstad Kulturskole er ildsjelene bak prosjektet. Vidar har lenge ønsket å starte trommekorps. Vidar og Ulf ble introdusert av felles bekjent og i januar 2018 startet de Halden Drum Corps hvor elever fra begge kulturskolene deltar.

Og det låter SÅ BRA!!! Stødige fine rytmer treffer deg midt i hjertet og det rykker kraftig i danse- og «digge»nerva. Selv trauste nordmenn skal slite med å stå stille når denne gjengen setter i gang. «Det er det som er meningen» skal vi tro Vidar. Halden Drum Corps har som mål å ha høy underholdningsfaktor.

Halden Drum Corps ønsker seg flere medlemmer! Foto: Hanne Bærkas-Buer.

Dette skal være et show-korps som skal spre glede, underholde og muligens overraske deg. Nå under oppstart har de satset på American Drumline, hvor medlemmene spiller på vanlige slagverkinstrumenter, men om ikke lenge vil utradisjonelle elementer som bildekk, plåt og tønner bli inkludert i oppstillingen. Jeg nevnte underholdningsfaktor, sant? Verdt å nevne igjen!

Debuten blir som sagt i Strömstad hvor de får æren av å starte showet på innvielsen av Kulturhuset Skagerack. Så følger UKM i Halden 18. mars, de skal spille til dans under jubileumsforestillingen til Halden Danseskole og selvfølgelig vil vi få oppleve fengende rytmer i barnetoget 17. mai. Haldendagen 6. juni har Halden Drum Corps egen konsert med innleide gjesteartister. Det er bare å glede seg!

Mens jeg pakker sammen og sniker meg ut døra fortsetter øvelsen for fullt. «Husk at vi vil ha med fler da!» ropes det etter meg. Ønsker du å være med i gruppa som garantert kommer til å tromme seg inn i alles hjerter så ta kontakt med Kulturskolen eller Vidar Eilertsen (913 37 783‬).

Tekst og foto: Hanne Bærkas-Buer.

 

Kommentarer

kommentarer