Halden Drum Corps spiller konsert

Endelig inviterer Halden Drum Corps til konsert igjen! Søndag 13. november blir det to trommekonserter på rad i Blackbox.

Liker du lyd og rytmer bør du definitivt ta deg en tur på Halden Drum Corps søndagskonsert i Blackbox. Det blir både høyt, rytmisk og gøy. Etter en lang konsertpause, og kun utendørsopptredener i pandemitiden, er trommegeneral Vidar Eilertsen og trommekorpset hans veldig klare for å vise hva de har øvd på siden sist.

– Vi har satt sammen et helt nytt program, forteller Vidar, og vi er veldig fornøyde med det. Vi har aldri hatt et så stort og så gjennomført konsertprogram før. Vi har heller aldri hatt så mange innslag, og så høy vanskelighetsgrad på rytmer og koreografi før. Jeg synes vi har satt sammen et kult program. Det blir en spenstig intro, nyskrevne rytmer, flere kule stunt og dessuten skal vi presentere et helt nytt instrument.

Et nytt instrument?

– Ja, vi kaller det fot-tønner. Vi har laga dem selv. Vi har laga mye til denne konserten, det har blitt en del snekring.

Du har snekra?

– Nei, jeg har førti tommeltotter. Jeg holder meg til å sjaue, og skrive nye rytmer. Men jeg har fått inn mange flinke folk i gruppa, som er gode til å stille opp og lage ting. Det har vært mye dugnad før denne konserten!

Trommekorpset spiller på Høstmarked i Halden: 


I tillegg til heftig tromming og koreografi, vil Halden Drum Corps by på humorinnslag i form av sketsjer, eksotiske jungelinnslag, en tur innom Star Wars-universet, og dessuten noe som heter Second Line.

– Second Line er en av mine favorittstiler når det kommer til tromming, forteller Vidar. Det er begravelsesmusikk fra New Orleans. Når en person gravlegges i New Orleans sørger man jo på vei til graven, og da er det dansere i første linje og slagverk i andre linje.

Det har blitt lagt ned mange timer på det tekniske rundt konserten.

– Vi har inngått et samarbeid med proffe lyd- og lydfolk, og det løfter også konsertene våre ganske bra. Det gjør det mer helhetlig. Vi har aldri lagt ned så mye jobb i lyd og lys som på denne konserten, så vi har tatt det opp enda et hakk.

Trommespillerne i korpset gjør fremgang. Vidar våger seg på stadig mer avanserte arrangementer.

– Det er moro å se at trommerne utvikler seg, jeg ser jo fremgangen. De får til stadig vanskeligere ting. Et par av trommestuntene vi skal gjøre på denne konserten er på ganske høyt nivå.

Konserten på søndag er gratis, man trenger kun å reservere billetter. Det er det mange som har gjort. 140 stykker faktisk.

– Det er utrolig moro at folk har lyst til å komme og se oss spille. Det betyr jo at vi må ha gjort noe riktig! Vi opplever jo at det er mange som kommer for å se oss også når vi spiller ute, og det synes vi er utrolig hyggelig. Vi får alltid følelsen av at vi er velkomne.

Tjueåtte trommere skal på scenen søndag. Juniorgruppa er også med, de teller ti stykker. Det kan være lurt å ta med ørepropper.

– Det blir jo en del lyd. Både intro og avslutning er ganske massiv. Men da er vi er alle mann på scenen, på de fleste numrene i mellom er vi færre på scenen – og lydbildet ganske mye roligere. Men vi selger ørepropper til ti kroner pakka hvis noen skulle trenge det.

Reservér plass på telefon 913 37 783. Husk å fortell hvilken konsert du vil på.

Første konsert starter klokka 15.00, og konsert nummer to starter 17.30.

Kommentarer

kommentarer