H.E.K.S presenterer: Kjersti Bergesen

Halden Eksperimentelle kunstsenter presenterer Kjersti Bergesen.

De to verkene «A long time coming splash» og «Adagio» har ligget brakk i over tyve år og har endelig blitt fullført. Etter en lengre tilbaketrekning fra kunsten for å dyrke sakteheten i qigong og daoisme er Kjersti Bergesen endelig tilbake på kunstscenen.

Verkene som vises i vinduene til Halden Eksperimentelle KunstSenter (H.E.K.S) er basert på en ide om maleriet i et utvidet felt, og strekker seg ut fra lerretet til skulpturelle objekter og en installasjon eller et tablå i rommet mellom lerretet og betrakteren. Bergesen benytter seg av kollasjen som metode, noe som ikke bare viser seg i hvordan hun bruker inntørkede malingrester fra Den Norske Opera som råmateriale, men også i motivvalgene som ofte referer til fragmenter fra David Hockney’s kunstnerskap.

Hockney er et navn som ofte dukker opp når man snakker med Bergesen om kunst, og referansene til ham dukker ofte opp i hennes arbeider. Bergesens sensitivitet for stemning i det iscenesatte rommet er en av flere tangenter i forhold til Hockney’s kunstnerskap, men der Hockney har rene flater vil Bergesens taktilitet lede henne ut i en kaskade av tekstur og brutte flater.

Kjersti Bergesen er født 1974 i Oslo hvor hun også tok sin utdanning på Kunstakademiet fra 2000 til 2004. Der fordypet hun seg i tegning i store formater som skildret spor av stemninger fra mellommenneskelige forhold. Om ensomhet, om følsomhet, om ro. Og om uro. Hennes kunstneriske virke beveger seg mellom tegning, fotografi og maleri, og kollasj er metoden som binder de forskjellige mediene sammen. Bergesen sine arbeider består av biter. Fragmenter som er blitt satt sammen til nye konstellasjoner og som igjen gir nye tolkningsmuligheter.

Kjersti Bergesen har tidligere blant annet stilt ut på Tegnebiennalen, Høstutstillingen, Tegnerforbundet og Fotogalleriet.

Verkene «A long time coming splash» og «Adagio» som vises i vinduene til Halden Eksperimentelle KunstSenter (H.E.K.S) er basert på en ide om maleriet i et utvidet felt, og strekker seg ut fra lerretet til skulpturelle objekter et tablå i rommet mellom lerretet og betrakteren.

Kjersti Bergesen bor i Fredrikstad og er født 1974 i Oslo hvor hun også tok sin utdanning på Kunstakademiet fra 2000 til 2004.

Her finner du H.E.K.S på Facebook.

Kommentarer

kommentarer