Guidekurs i grensetrakter

Et nytt norsk-svensk samarbeid om et spennende guidekurs i grensetraktene har nå sett dagens lys.

Svinesundskommittén og Visit Østfold inviterer i disse dager naturinteresserte Østfoldinger til å delta på et guidekurs som strekker seg på tvers av landegrensen mellom Norge og Sverige.

Kurset har fokus på beskyttet natur og grensehistorie.

-Vi søker personer som er genuint opptatt av grenseregionen og som ønsker å vise den fram til turister og besøkende, sier Louise Robertsson, prosjektleder i Svinesundskommittén. Vi ser både etter folk som har guidet tidligere og de som kunne tenke seg å begynne å guide.

-Vi har identifisert et stort behov for guider i vårt område, sier Bente Kjenstad Jæger i VisitØstfold. For å styrke turismen i grenseregionen er det viktig at vi har de tilbudene som turistene etterspør, og nettopp guider som kjenner til begge sider av grensen er en del av dette.

Kunne du tenke deg å gå på guidekurs på tvers av grensene? Foto: Thomas Andersen

Kurset strekker seg over et helt år med seks samlinger i ulike deler av Østfold, Bohuslän og Dalsland. Her vil deltagerne lære med om friluftsliv, guideteknikk og lokalhistorie. Det meste av kurset foregår utendørs og det vil bli overnatting i telt, padling og utendørs matlaging. Louise Robertsson forteller at det er stor interesse for kurset og at det fortsatt er noen ledige plasser.

Dette kurset strekker seg på tvers av grensen og forener norske og svenske deltagere og gir de kompetanse til å arbeide på begge sider av grensen. Kurset har et stort fokus på de beskyttede naturområdene i vår region: Kosterhavets nationalpark, Ytre Hvaler nasjonalpark, Tresticklan nationalpark og Haldenkanalen regionalpark. Dette er for at vi skal kunne vise fram disse sårbare områdene til turistene på en bærekraftig måte og for å informere om viktigheten av å ta vare på den unike naturen vi har her.

Kurset vil ta deg inn i skogen og ut på vannet, og du vil lære mye om natur og historie i grensetraktene. På bildet: Marlene Mathisen fra Svinesundskomittén.

Kurset ledes av Stefan von Bothmer som er sertifisert guide og har mange års erfaring med å holde kurs i utendørspedagogikk for lærere og blivende guider. Stefan driver Kosters Trädgårdar og jobber som guide i Kosterhavets nationalpark. I tillegg vil det bli opplæring fra en rekke guider og forelesere med ekspertise innen ulike fokusområder.

Kurset er en del av prosjektet Grensen som attraksjon som er et prosjekt innen Interreg Sverige-Norge.

Mer informasjon om kurset finner du her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer