Groove-camp med Vidar

Den siste helgen i juni arrangerer Vidar Eilertsen Groove-camp Black Box! Det blir 12 timer med tromming på trommesett, under Vidars kyndige ledelse.

Vidar Eilertsen har tromma i band siden han var tenåring. Han har vært trommis i et utall antall store og små band, og han har tromma både på Norgesturnéer, i USA og rundt i Europa. Nå skal han dele av lærdommen sin, og bruke erfaringen sin til å lære folk mer om å spille trommesett. Lørdag 29. juni og søndag 30. juni inviterer han aspirerende og erfarne trommiser til Groove-Camp i Black Box. Nivå og alder er uvesentlig:

-Dette kurset er for folk i alle aldre, og på alle nivåer, forteller Vidar. Jeg legger det opp sånn at både nybegynnerne og de som har spilt i ti år skal få utbytte av helga. Også folk som har spilt mye trommer i band kan få utbytte her.

Det skal trommes i seks timer på lørdag og seks timer på søndag. Trommesett bør groove-campdeltagerne helst besørge selv, men Vidar har noen sett til utlåns.

-Det blir førstemann til mølla-prinsippet som gjelder her, jeg har ikke så mange trommesett så her gjelder det å være tidlig ute hvis man har planer om å låne.

Teknikk på lørdag

Den første groovecamp-dagen blir det gjennomgang av en del tekniske ting, og trommisene skal prøve seg på ulike tekniske øvelser.

-Vi starter med enkle grunnrytmer, og så bygger vi videre på det. Vi skal gå gjennom rytmer i ulike sjangre, generelle tips samt ulike variasjoner og fills.

Fills?

-Fills er krydder, når du går ut fra rytmen din og legger på litt ekstra. Ofte i overganger mellom vers og refreng for eksempel, legger man inn litt ekstra. Dette kan gjøres på en mengde ulike måter, men det er en del uskrevne regler ut fra hvilken sjanger man er i.

Band på søndag

Søndag tar Vidar med seg sitt eget band; Walker House, til Black Box sånn at camp-deltagerne får testa ut de nyervervede trommekunnskapene fra lørdagen på et ekte band.

-Èn ting er å sitte hjemme alene og tromme til en eller annen låt, man synes det låter fantastisk bra. En helt annen ting er å spille med band. Trommisen skal lede bandet, det er han som er ryggraden. Og så skal man passe på å være kreativ, men ikke for kreativ.

Groove camp-deltagerne får spille med Vidars band: Walker House.

Trommishelter og historie

Vidar skal ta trommisene gjennom sjangre som pop, rock, blues, jazz, progrock, og snakke litt om hvilke trommiser som har inspirert ham.

Som er?

-Det er mange. Men jeg kan nevne Jeff Porcaro, orignaltrommisen i Toto. Han var min store store helt da jeg var liten, Jeff Porcaro var den første trommisen-helten min. Men det er mange andre trommiser jeg har beundra, folk som Dave Weckl og John Bonham. Steve Gadd. Folk som har vært med å forme de ulike sjangrene.

I tillegg til å dra frem helter og det de har betydd for musikkhistorien vil Vidar ta for seg litt av trommesettets historie. Den erfarne trommisen er nemlig et oppkomme av tromme-historier.

-Det med rytme og hvor de ulike rytmene kommer fra, er veldig spennende. Det er moro å fortelle litt om hvem det egentlig var som egentlig starta nye trender og sørga for at ting utvikla seg videre. Jeg kommer til å snakke litt om sånne ting.

Camp-deltagerne skal også få lære noen tekniske triks som er gode å ta med seg hjem.

-Jeg vil også vise hvordan man stemmer trommene, forteller Vidar, og gi billige og enkle triks til å justere lyden sånn at det passer til det lydbildet man ønsker å oppnå. Det er mange triks man kan bruke på å endre lyden på trommene uten å bruke masse penger.

Trommehelgen i juni blir den første av fire Groove-camper. Den neste Groove-campen arrangeres i september, deretter følger enda to tromme-camper med Vidar.

Hvem bør melde seg på?

-Alle som synes det er gøy å tromme. Har du akkurat begynt å spille trommer, og er nysgjerrig på trommesett er dette kurset for deg. Har du spilt trommesett i ti år og føler at du står fast er dette kurset for det, da kan du få ny input hos meg. Dette er et kurs for alle.

For å melde seg på Groove-campen, ta kontakt med Vidar på telefon 913 37 783.

Vidar starter også undervisning i trommesett på kulturskolen fra høsten av. Vidar er også spillende dirigent i Halden Drum Corps, som har én voksengruppe og én barnegruppe. Mer informasjon kan du finne på Kulturskolens hjemmeside.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer