Grieg, Strauss og Irgens-Jensen i Fredrikshalds teater

Torsdag inviterer Klassisk: Halden til konsert i Fredrikshalds teater med sopran Ingrid Margitte Narvesen og pianist Ellisiv Tandberg. Duoen skal spille musikk av Irgens-Jensen, Grieg og Strauss.

Ingrid Margitte Narvesen – Sopran
Har røtter fra Gjøvik og Kristiansand. Hun har sin utdannelse i musikkpedagogikk og klassisk sang ved Norges Musikkhøgskole, og ble uteksaminert sommeren 2018. I tillegg til å jobbe freelance som solosanger har hun de siste årene også etablert seg som en stødig og allsidig sanger i flere av Norges ledende korensembler som bla. Kilden Vokalensemble i Kristiansand, Vokal Nord i Tromsø og Vokal Art i Bodø. Siden januar 2020 har hun hatt fast plass som sopran i Det Norske Solistkor under ledelse av Grete Pedersen. Høsten 2020 begynte på masterstudier i utøvende klassisk sang ved Norges Musikkhøgskole studerte hos en av Norges ledende sopraner, Marita Sølberg. Året etter dro hun på utveksling til Salzburg for å studere hos den verdenskjente sopranen Barbara Bonney ved Universität Mozarteum. I tillegg til å være aktiv korsanger på høyt nivå har hun begynt å ta flere oppdrag som solist. Hun debuterte som solist sammen med Kristiansand Symfoniorkester våen 2017 etter at hun vant solistprisikonkurransen UngKlassisk i 2016. I september 2020 var hun igjen solist med Kristiansand Symfoniorkester og fremførte Serenade to Music av Vaughan Williams sammen med Kilden Vokalensemble. Høsten 2022 skal hun debutere som solist i Brahms Requiem i Universitetets Aula i Oslo sammen med Kvindelige Stundenters Sangforrening og Den Norske Studentersangforrening.

Ellisiv Tandberg – Klaver
Er en av de mest talentfulle norske pianistene i sin generasjon. Hun har vært solist med Kringkastingsorkesteret og med Bergen Filharmoniske Orkester og solooppdrag på scener som Oslo Konserthus, Den Norske Opera og Ballett, og Grieghallen i Bergen. Både som solist og som kammermusiker har hun utmerket seg ved å motta priser i en rekke konkurranser. Etter bachelorstudier med Håvard Gimse i Oslo flyttet hun til Wien for masterstudier med den internasjonalt anerkjente konsertpianisten og pedagogen Jura Margulis ved Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien (MuK). Juni 2021 holdt Ellisiv sin avsluttende eksamenskonsert i Wien. Hun fikk toppscore av samtlige jurymedlemmer, noe som skjer ca hvert 3 år ved MuK. Margulis skriver om Ellisiv, “She has developed a brilliant and expressive piano technique which she combines with a genuine intuition and excitement for music.” Eksamenskonserten førte til solistoppdrag i Musikverein Wien. Ellisiv har også opptrådt på den østerrikske radiokanalen Ö1 ved flere anledninger. Ellisiv er nylig blitt tildelt Statens Arbeidsstipend for nyetablerte kunstnere for 2022 og 2023.

Konserten starter klokken 19.

Billetter finner du her!

Kommentarer

kommentarer