Gresskar-verksted med Verdensbro

I morgen vil det stå mange fine gresskar i byens hager og gårdsplasser! Lørdag inviterte Verdensbro til sitt årlige gresskarverksted for 150 haldenbarn.

Det skjæres, kappes og graves i Blackbox lørdag. Gresskarkjøtt-eimen ligger over rommet, og 75 barn sitter bøyd over hvert sitt gresskar. Sakte men sikkert får gresskarene ansikter, noen skumle – og noen søte.

Oda, Emmeline, Mali og Mie.

Mellom bordene svinser Dina og Ove Billington, samt en gjeng med Verdensbro-frivillige, for å hjelpe og rydde. De har demonstrert hvordan man kan lage gresskarene om til ansikter for barna, og nå løper de rundt og samler inn gresskarkjøtt fra bord og gulv.

– Alle barna får ett gresskar hver, forteller Emilie i Verdensbro. Vi har vist dem hvordan de skal skjære ut og pynte dem, og så får de ta med seg gresskarene hjem etterpå.

Hvor mange barn har dere her i dag?

– Vi har to puljer her i dag, og det er 75 barn i hver pulje. Det ble fullt for to uker siden, så dette er et veldig populært tilbud!

Emilie Evjen Berg.

På scenen har det vært underholdning fra Fargespill Østfold i løpet av gresskarverkstedet, og dessuten åpen scene for ungdommer som har lyst til å prøve seg på en scene.

Emma, Helma, Amalie og Ronja.

Etter at alle gresskar har fått skumle ansikter er det på tide med en liten halvskummel eventyrstund i Konservativen! Alle toger over gårdsplassen, og finner seg en plass på en av madrassene på gulvet i eventyrrommet. Der venter eventyrheksa Sol Nordsjø, parat med et eventyr til den gotterigomlende forsamlingen på gulvet.

Etter at eventyrstunden er over, bærer det tilbake i blackboksen og de ferdige gresskarene. Nå skal gresskarene bli med barna hjem, og settes på trapper, i hager og på gårdsplasser. Emilie og Dina og Ove og de andre skal gjøre klart til neste gresskarrunde. Om en liten time kommer jo 75 nye barn inn dørene for å lage skumle gresskaransikter.

Gresskar som venter på å bli skumle!

Happy Halloween!

Kommentarer

kommentarer