Grenserittet samles på lørdag

Om en måneds tid arrangeres Grenserittet. De fleste store turrittene melder om nedgang i antall påmeldte, det gjelder også Grenserittet. Derfor tar Grenserittet nå grep og samler enda flere ritt lørdag 6.august.

Tidligere har det vært ritt både fredag og lørdag Grenseritt-helgen.
Flere ritt har blitt utviklet, og i år var det planen at deltagere i ELrittet, Grenserittet Midt og Grenserittet Ung skulle starte på fredag. Felles for de tre rittene er at de sykler fra Prestebakke til Fredriksten festning.
Tirsdag 5.juli melder Grenserittet at det blir endringer, og at de flytter de tre nevnte rittene til lørdag 6.august i stedet for fredag 5.

– Flyttingen av rittene er resultatet av en kjede av årsaker. For det første har vi alltid hatt lyst til å ha UNG-rittet på lørdagen, men det har ikke vært gjennomførbart på grunn av at det har vært mange deltagere i Grenserittet. For det andre må vi tenke kostnadseffektivt. Så når det nå er færre deltagere i Grenserittet, åpner det seg nye muligheter for kombinasjoner, forteller Thor Fagereng som er daglig leder for rittet.

Fagereng forteller at det tidligere har vært vanskelig å få til flere ritt eller få inn flere deltagere på lørdagen, og at starten har gått fra tidlig morgen til godt ut på dagen.
– Nå kan vi legge opp starten annerledes tidsmessig, og dermed åpner det seg luker for at det også kan starte ryttere fra Prestebakke. De som tidligere syklet på fredag vil få en mye bedre opplevelse med mer liv i løypa på lørdagen.

Praktisk informasjon om hvordan ELrittet, Grenserittet Midt og Grenserittet UNG skal gjennomføres på lørdag i stedet for fredag finner du her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer