Gratis Teatercamp på Blackbox

På lørdag blir det gratis Teatercamp for store og små på Blackbox! Halden teaterskole bjuder.

Lørdag 26. mai kan du ta med deg barna og la dem få prøve seg på workshoper med figurteater, musikal og teatersport med Halden teaterskole på Blackbox. Er du nysgjerrig på teatersport kanskje? I denne sjangeren kan man nemlig få prøve seg som voksen også!

-Dette gjør vi for at elevene våre skal få kose seg og få en hel dag til å prøve ut nye tilbud ved skolen vår, forteller leder for Halden teaterskole Liv Renate Elnes Hovengen. Samtidig er det en fin mulighet for eventuelt nye elever å komme og se hvordan vi jobber ved skolen vår, og hvor vi holder til. Blackbox, Konservativen og Rosenlundsalen er ærverdige lokaler som er laget for teater. Vi er stolte av å ha så dyktige pedagoger med oss, de er energiske og elsker faget sitt!

Tre nye kurs fra høsten av

Figurteater, eller dukketeater, Musikal og teatersport er nye satsingsområder for den unge teaterskolen. Halden teaterskole har allerede et teaterkurs for voksne, men ønsker nå å lodde stemningen for å utvide og også tilby et kurs i teatersport for voksne.

-Det er et bredt og stort teatermiljø i Halden, sier Liv Renate, og en god samlingsaktivitet er teatersport. Vi ønsker å starte dette tilbudet for å kunne utvikle våre elever innen sjangeren teatersport, men også for å være med å lage en arena som blir en møteplass med teatersport som tema. Teatersport er improteater, som er et viktig verktøy for skuespillere og teaterformen i prosess. Vi gleder oss masse til å starte opp dette kurset. 

En figurteatermann på lag

I tillegg har Halden teaterskole fått figurteatermann Daniel Sandvik på lag, dere vet, han som laget det fine dukketeateret om Den grønne ridder på biblioteket sammen med kompisen Håkon Mørland. Daniel skal holde figurteaterkurs ved Halden teaterskole fra høsten av.

Håkon (t.v.) og Daniel under forestillingen Den grønne ridder på Halden bibliotek tidligere denne våren.

-Daniel Sandvik er vårt nye tilskudd på teaterskolen, sier Liv Renate, han skal holde kurs i figurteater – eller dukketeater. Han skal lære bort å lage dukkene, for så å sette opp forestillinger. Dette er nytt og vi gleder oss til å introdusere dette for barn og ungdom i Halden.

Forresten, hvis du gikk glipp av Den grønne ridder på biblioteket i våres så får du faktisk muligheten til å se forestillingen på lørdag. Helt gratis.

Teatercampen varer fra 12 til 17.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer