Gratis dukketeater-workshop i vinterferien

Onsdag og torsdag i vinterferien tilbyr Halden kulturskole gratis dukketeater-workshop med Pianostredet Figurteaters Daniel Sandvik.

Daniel har lang erfaring i å arrangere workshop i dukketeater for Haldens barn. Daniel og makkeren i Pianostredet Figurteater, Håkon Mørland, har stått for dukketeatertimene på kulturskolens sommerskole i flere omganger. Opplegget har tydeligvis slått an hos barna.

– Vi har fått flere henvendelser fra foreldre som lurer på om vi tilbyr dette på fast basis, forteller rektor ved Halden kulturskole, Magdalena Sendrowicz.

Dukketeaterinnslag på Kultursommerskolens forestilling i 2019, da Daniel og Håkon underviste på sommerskolen for første gang. Foto: Ellen Midtfjeld.

Og det er nettopp et fast tilbud Magdalena håper at man kan få til på sikt.

– Det hadde vært veldig morsomt å få til et bra dukketeateropplegg som helårstilbud, sier hun, vi prøver på det til høsten.

Men først og fremst skal dette altså prøves ut som et vinterferietilbud på kulturskolen.

– Det er jo mange barn som ikke reiser bort i vinterferien, sier Magdalena, og mange som kanskje kjeder seg litt. Og dette er jo gratis, så hvem som helst kan delta. Man må bare melde seg på gjennom kulturskolens nettside.

På workshopen skal barna skape både dukker og historier.

–Jeg mener at dukketeater har evnen til å favne ganske bredt, sier Daniel, det er en unik nisje innen teatersjangere, blant annet fordi det er så utrolig mange måter å løse ting på.

Daniel og Pianostredet Figurteater har flyttet inn i Kulturhuset! Her har de ordnet seg et særs sjarmerende verksted og en bitte liten blackbox.

I dukketeateret kan alle type mennesker utfolde seg kreativt. Både de som liker å stå midt i scenelyset, og de som trives best i kulissene. Barna kan selv bestemme hvor synlige de skal være på scenen.

– Noen kan jo gjemme seg helt i kulissene, foreslår Daniel, andre vil kanskje være helt synlige. Men man trenger jo faktisk ikke å si replikker en gang, man kan fint lage dukketeater helt uten ord. Man lar dukkene snakke for seg.

Barna bestemmer selv hva og hvordan de vil skape!

Kjenner du noen barn med skapertrang? På Daniels dukketeater-workshop er det fri fantasi som gjelder!

Kurset avholdes på onsdag og torsdag i vinterferien, og varer fra 11 til 14.

– Så legger vi opp til henteforestilling, forteller Magdalena.

Henteforestilling?

– Ja, at barna har en liten forestilling for foreldrene når de blir hentet den siste dagen. Det siste kvarteret på torsdag for eksempel.

Henteforestilling! Er ikke det fint?

Workshopen begynner å fylle seg opp, så her gjelder det å melde seg på før det blir fullt. Det er kun ti plasser, og det er allerede fem påmeldte! Så raska på!

Daniel synes det er morsomt at det er stor interesse for kurset, og er takknemlig for at Magdalena og kulturskolen vil satse på mer dukketeater.

– Jeg bruker å si at hvis du liker å skape med både hode og hender, så er dette noe for deg, avslutter han.

Her kan du melde deg på!

Her kan du melde deg på helårstilbudet!

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer