Gratis barnefestival på Østgaard

Søndag inviteres alle barn i byen til gratis barnekulturfestival på idylliske Østgaard! Her kan barna få se musikal og danseforestilling, samt delta på lek og moro. Den røde tråden er insektsvern, natur og bærekraft.

Hele denne uka har byens fjerdeklassinger fartet til Østgaard for å delta i Den Lokale Kulturelle Skolesekkens opplegg på Østgaard. Der har Kirsti Andersen og hennes team stått klare til å ta i mot barna, som har kommet med buss fra byens skoler. Dagen har startet med en visning av musikalen Dronningen kaller; en musikal av Benedict Parton og Aasmund Kaldestad. I musikalen blir vi kjent med dronningen i en bikube, som står overfor et stort problem: biene hennes blir forgiftet, og alle må flykte ut i skogen for å finne et nytt sted å bo.

Foto: Per Braarud.
Foto: Per Braarud.

Musikalen ble opprinnelig bestilt av Aasmund Kaldestad, som ønsket å se sin fars bok Dronningen kallar fremført som musikal. Dermed fikk Benedict Parton oppgaven med å gjøre om bok til musikal, og høsten 2021 var det urpremiere på musikalen Dronningen kaller på Vannvogna.

Dronningen Kaller på Vannvogna i 2021. Foto: Ellen Midtfjeld.

Fjerdeklassingene har imidlertid ikke bare fått se musikal på Østgaard denne uka, her har det vært et nøye sammensydd opplegg med mye moro. Etter musikalfremvisning har barna fått være med på blant annet Polinese – en pollenlek der blomstene kaster pollen på biene og humlene!

Polinese! Foto: Per Braarud.

Dessuten har det vært frilek, og servering av brød med – ja, du gjettet riktig – honning! Til slutt har alle ruslet ned til Østgaards vakre dammer for å se danseforestillingen HAV, med danserne Carl André Johansson, Aurora Itland og Simon Søderlund.

Foto: Per Braarud.

Hele opplegget er altså i regi av Den Lokale Kulturelle Skolesekken, som til stadighet lager skreddersydde og fantasifulle opplegg for barn, med ulikt fokus. Tidligere temaer har vært lokal keramikkproduksjon, eller lokal historie. Denne gangen har temaet vært naturvern og bærekraft.

– Vi har plantet blomsterenger på alle skolene, forteller Kirsti Andersen, i samarbeid med parkvesenet. Jeg har delt ut frø til blomster som humlene elsker, som rødkløver og honninghjort og flere andre blomsterslag. Nå kommer spirene, og da kommer også humlene og biene. Det er fint at barna får se hele den prosessen.

Foto: Per Braarud.
Foto: Per Braarud.

Førstkommende søndag er alle barn som vil invitert til akkurat samme moroa, og det aldeles gratis! Det er bare å stappe unga i bilen og komme!

Program søndag 28. mai

1100 – 1700:
Ulike aktiviteter for barn

1330:
HAV – danseforestilling
Medvirkende Carl André Johansson, Aurora Itland og Simon Söderlund
1400:
Musikalen Dronningen kaller
Medvirkende: Eva Iselinn Erichsen, Johannes Lindrupsen, Aasmund Kaldestad, Billie Høydahl, Edvin Bilal, Emily Faraasen Paulsen, Nathalie De Wit Kolden
1530
HAV – danseforestilling

 

 

Forsidefoto: Per Braarud

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer