– Graffiti ble min ting å drive med

For et drøyt år siden åpnet Ordfører Thor Edquist den ”lovlige graffitiveggen” ved Brannstasjonen. En av de som var med og tok initiativet til det og bruker veggen mye er Dennis ”Creiser” Karlsson.
Alle foto: Nina Røsnæs 

Dennis er en 26 år gamle svenske som flyttet til Halden i 2015. Siden den gangen har han gjort seg bemerket med spennende og kreativ graffiti. Creiser er kunstnernavnet hans.
– Jeg har vært interessert i graffiti siden 2002 og i 2003 sprayet jeg for første gang. Jeg hadde flere venner som kunne en del om det så det hjalp nok på interessen, forteller han. Han beskriver oppdagelsen av sin fasinasjon for graffiti som at han følte at han hadde funnet sin sportsgren.
– Noen liker fotball, noen liker hockey. Graffiti ble min ting å drive med. Så når enda flere folk så hva jeg drev med og støttet meg på det så følte jeg virkelig at jeg hadde funnet min plass.

15003194_10153844208891529_8631787609050885768_o

Det å stå å spraye på en stor betongvegg kan virke skremmende for noen og veldig motiverende for andre. Creiser sier han får inspirasjon fra ”alt og ingenting”.
– Det dukker bare opp noe i hodet mitt, forklarer han. Han har flere kunstprosjekt han vil prøve å få til, men de er bare i planleggingsfasen så han vil ikke røpe noe enda.

Han er ofte ved den lovlige graffitiveggen ved brannstasjonen og flere av byens ungdommer er innom og ser hva han får til. Det er ingen tvil om at han er en inspirasjon for mange. Håpet hans er at de som begynner med graffiti finner gleden ved være kreativ og bruker lovlige vegger.
– Det finnes ingen skole eller klubb som lærer deg hvordan du driver med graffiti. Her er det ”livets harde skole” som gjelder, sier Creiser. Men det finnes tips, triks og inspirasjon på internett og det oppfordrer han folk til å søke på.
– Når jeg begynte var det ikke noe særlig tilgang på nettet til å hente ideer og få tips. Nå er det helt annerledes.

Han bruker sosiale medier aktivt og her knyttes det kontakter med andre som driver med det samme.
– I dag kan du gjøre graffitien din kjent ved å laste opp bilde på facebook eller instagram. Når jeg begynte med dette ble jeg kjent for det jeg lagde på gaten. Nå er det helt andre muligheter, også fordi det har kommet flere lovlige graffitivegger, forklarer han.
– Så potensialet for å nå gjennom med graffiti og gatekunst er større enn noensinne!

Du kan følge Creiser sine kunstverk her.
Last gjerne opp dine egne kunstverk på instagram og tagg dem med #kandusi.

Kommentarer

kommentarer